Τελευταία Νέα
Πολιτική

Παπαδημούλης (ΣΥΡΙΖΑ): Να σταθούμε δίπλα στον Τσίπρα – Δύσκολη και οδυνηρή συμφωνία

Παπαδημούλης (ΣΥΡΙΖΑ): Να σταθούμε δίπλα στον Τσίπρα – Δύσκολη και οδυνηρή συμφωνία
Διαπιστώσαμε ότι υπάρχει απόσταση ανάμεσα στο «θέλω» και «μπορώ» στην Ευρώπη τόνισε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ
Την θέση ότι αυτό που προέχει είναι να σταθούμε δίπλα στον Τσίπρα διατύπωσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δ. Παπαδημούλης, ο οποίος έκανε λόγο για μια οδυνηρή και δύσκολη συμφωνία.
«Η εναλλακτική λύση θα ήταν η χρεοκοπία, λύση πιο οδυνηρή για το λαό» τόνισε μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο κ.Παπαδημούλης, ο οποίος σημείωσε πως πρέπει να υλοποιηθεί η συμφωνία και να ανοίξουν οι τράπεζες και να κινηθεί η οικονομία.
«Μετά να «κάνουμε ταμείο», να δούμε τι κάναμε αυτό το 6μηνο για να δώσουμε δικαίωμα στον Σόιμπλε να μας βάλει το πιστόλι στον κρόταφο».
«Όσο έχεις το χέρι απλωμένο δεν έχεις αυτοκυριαρχία, δεν έχεις αξιοπρέπεια» υπογράμμισε ο κ.Παπαδημούλης.
Όπως είπε, «αρέσει, δεν αρέσει, ο Τσίπρας αποτελεί τον πόλο σταθερότητας».
«Πρέπει να πάρουμε κάποια μέτρα που έπρεπε να έχουμε ήδη πάρει, όπως την καταπολέμηση της διαφθοράς.
Πρέπει να φτιάξουμε κράτος.
Βλέπω ορισμένους που έκαναν μπάχαλο τη χώρα και προσπαθούν να φορτώσουν σε μια κυβέρνηση πέντε μηνών τα σκάνδαλα 40 ετών» τόνισε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.
Σχετικά με τις δηλώσεις που έκανε ο τέως υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, ο κ.Παπαδημούλης αρνήθηκε να σχολιάσει ενώ όσον αφορά στις κινήσεις και τυχόν λάθος εκτιμήσεις που έχει κάνει η κυβέρνηση το εξάμηνο της διακυβέρνησης, είπε ότι «διαπιστώσαμε ότι υπάρχει απόσταση ανάμεσα στο "θέλω" και το "μπορώ" σε αυτή την Ευρώπη».
«Η προτεραιότητά μας, πέρα από το άνοιγμα των τραπεζών, είναι να παραμείνουμε όρθιοι και ενωμένοι και ο λαός έχει αποφασίσει ότι καπετάνιος είναι ο Τσίπρας.
Το βασικό για να υλοποιηθεί ο στόχος και να υπάρξει στην Ελλάδα προκοπή, είναι να μην πετύχουμε μόνοι μας αυτό που απέτυχαν οι παρεμβάσεις ντόπιου και ξένου κατεστημένου.
Προσπάθησαν να κάνουν ένα πολιτικό και οικονομικό πραξικόπημα αυτό το Σαββατοκύριακο.
Είναι η ώρα της δικής μας ευθύνης» είπε χαρακτηριστικά ο κ.Παπαδημούλης.
Αναφορικά με τα ενδοκυβερνητικά και τη ρήξη που διαφαίνεται τόσο στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, όσο και συνολικότερα στης συγκυβέρνησης, δεν σχολίασε, παρά μόνο σημείωσε ότι «αυτά θα συζητηθούν από τα αρμόδια όργανα του ΣΥΡΙΖΑ, για τους ΑΝΕΛ δεν μου πέφτει λόγος».
«Η κυβέρνηση αποτελεί πόλο σταθερότητας.
Πρέπει να συζητούμε και να σεβόμαστε τη διαφορετική άποψη, αλλά παράλληλα να σεβόμαστε τη δημοκρατικότητα της πλειοψηφίας.
Θέλω να πιστεύω ότι αυτή η κυβέρνηση δεν θα πέσει εκ των έσω» τόνισε ο κ.Παπαδημούλης, αναφέροντας πως αυτό που προέχει τώρα είναι να «ξεπεράσουμε τον κάβο, γιατί αλλιώς καραδοκούν τα συμφέροντα που κυβέρνησαν τον τόπο 40 χρόνια.
Να μην καταστήσουμε όμηρο τέτοιων συμφερόντων τον Πρωθυπουργό της χώρας».
Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο κυβέρνησης εθνικής συνεννόησης εξέφρασε τη διαφωνία του και επανέλαβε το μήνυμα ότι «όσοι ανήκουμε στον ΣΥΡΙΖΑ, θα πρέπει να κάνουμε ό,τι μπορούμε ώστε να μην καταστήσουμε τον Τσίπρα όμηρο όσων μας έφεραν εδώ».
Ερωτηθείς αν θα πρέπει να παραιτηθούν οι διαφωνούντες βουλευτές και υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ.Παπαδημούλης είπε ότι «δεν κάνω μαθήματα και υποδείξεις στους συναδέλφους μου, ό,τι έχω να πω, θα το πω στα συλλογικά όργανα του κόμματος.
Τώρα είναι ώρα ευθύνης και έχουμε τον τρόπο να κρατήσουμε όρθιο, τον Τσίπρα, τον ΣΥΡΙΖΑ και τη χώρα»

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης