Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης και η Ζωή Κωνσταντοπούλου πως ταυτίστηκαν με τον Wolfgang Schaeuble;

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης και η Ζωή Κωνσταντοπούλου πως ταυτίστηκαν με τον Wolfgang Schaeuble;
Οι ακραίοι κύκλοι με επικεφαλής τον Wolfgang Schaeuble δεν κατάφεραν να δώσουν μια κλωτσιά στη Ελλάδα διότι την ύστατη στιγμή ο Αλέξης Τσίπρας βρήκε συμμάχους όπως τον Γάλλο Francois Hollande και τον Ιταλό Matteo Renzi
«Πήραμε την ευθύνη της απόφασης προκειμένου να αποτρέψουμε την υλοποίηση των πιο ακραίων επιδιώξεων, των πιο ακραίων συντηρητικών κύκλων στην Ευρωπαϊκή Ένωση».
Πρόκειται για ένα μέρος των δηλώσεων του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα μετά τη βασανιστική Σύνοδο Κορυφής που κράτησε 17 ώρες.
Η φράση να αποτρέψαμε ενώ στη συνέχεια ο πρωθυπουργός οριοθετεί ως ακραίους κύκλους αυτούς που επιθυμούν την Ελλάδα εκτός της ζώνης του ΕΥΡΩ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Οι ακραίοι κύκλοι με επικεφαλής τον Wolfgang Schauble δεν κατάφεραν να δώσουν μια κλωτσιά στη Ελλάδα διότι την ύστατη στιγμή ο Αλέξης Τσίπρας βρήκε συμμάχους όπως τον Γάλλο Πρόεδρο Francois Hollande και τον Ιταλό Πρωθυπουργό Matteo Renzi.
Πλέον δικαιούμαστε να συμπεριλάβουμε στους ακραίους κύκλους τον Παναγιώτη Λαφαζάνη τη Ζωή Κωνσταντοπούλου και άλλους βουλευτές που στην ουσία δεν ομολογούσαν ότι ήθελαν την έξοδο της Ελλάδας. Τα πράγματα γίνονται εύκολα και απλά. Ο υπουργός ΠΑΠΕΝ κ. Παναγιώτης Λαφαζάνης ως μαθηματικός κατάλαβε ότι η εξίσωση ήταν: ή αποδέχεσαι τη συμφωνία ή φεύγεις.
Ο υπουργός δεν δέχεται τη συμφωνία ενώ δεν αποκαλύπτει το επόμενο βήμα του. Όμως ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κράτησε έντιμη στάση όταν είπε ότι ο ελληνικός λαός θέλει να μείνει εντός Ευρωζώνης με βάση το δημοψήφισμα. Όμως όλο αυτό τι διάστημα οι σύντροφοι του Αλέξη Τσίπρα κρύφτηκαν πίσω από την κυβερνητική πλειοψηφία σαν άλλοι κατάσκοποι, αναμένοντας την κατάλληλη στιγμή να εκδηλώσουν πραγματικά τι επιθυμούν για τη χώρα.Την ευκαιρία αυτή τους την έδωσε ο ίδιος ο εχθρός τους ο Wolfgang Schauble.
O Παναγιώτης Λαφαζάνης και η Ζώη Κωνσταντοπούλου όπως και οι άλλοι βουλευτές στην ουσία υιοθέτησαν το σενάριο του Schauble. Ο θεωρητικός και πνευματώδης αριστερός Παναγιώτης Λαφαζάνης μετά την τοποθέτησή του στην κρίσιμη ψηφοφορία της περασμένης Παρασκευή ανακοίνωσε ότι δεν στηρίζει ένα πρόγραμμα λιτότητας νεοφιλελεύθερων απορρυθμίσεων και ιδιωτικοποιήσεων. Καταλήγει ότι η χώρα θα έχει αύριο αν όλοι μαζί κάνουμε παρελθόν την ευρω - νεοαποικιοκρατία. Δεν θα μπούμε στον κόπο να σχολιάσουμε την Πρόεδρο της Βουλής κα Ζωή Κωνσταντοπούλου και τα όσα είπε από το βήμα.
Αυτό που κατανοούν αρκετοί και σύντομα θα γίνει πλειοψηφούσα τάση είναι ότι η αριστερή πλατφόρμα έμαθε να βγάζει το ψωμί της λέγοντας παραμύθια στον κόσμο. Τα τρία και τέσσερα τελευταία χρόνια ο Π. Λαφαζάνης πληρώνονταν σε μηνιαία βάση για να λέει μεταξύ άλλων ότι θα καταργηθεί ο ΕΝΦΙΑ.
Έγινε υπουργός, ο ΕΝΦΙΑ παραμένει ενώ δεν διερωτήθηκε ποτέ αν ένοιωσε την ανάγκη να πει στο ελληνικό λαό ότι σας είπαμε ψέματα η δεν είπαμε όλη την αλήθεια.Τα δικά τους πολιτικά τερτίπια τους οδηγούν στην αγκαλιά του Wolfgang Schauble. Πρέπει να διευκρινίσουμε ότι δεν βάζουμε στην ίδια κατηγορία τον Κώστα Λαπαβίτσα που έχει διατυπώσει πολύ νωρίτερα δημόσια την άποψη του για το μέλλον της χώρας. Ωστόσο δεν θα αποφύγουμε να θέσουμε ένα κρίσιμο ερώτημα: Αν είχε ανατραπεί ο Αλέξης Τσίπρας και στη θέση του πρωθυπουργού ήταν κάποιος άλλος σήμερα η Ελλάδα θα ήταν εκτός ευρώ;

Νίκος Θεοδωρόπουλος
ntheo@bankingnews.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης