Τελευταία Νέα
Πολιτική

Deutsche Welle: Συμφωνία μετά από σκληρές διαπραγματεύσεις – Υπερβολικές αξιώσεις έναντι της Ελλάδας

Deutsche Welle: Συμφωνία μετά από σκληρές διαπραγματεύσεις – Υπερβολικές αξιώσεις έναντι της Ελλάδας
Σκληρή κριτική στον υπουργό Οικονομικών, Wolfgang Schaeuble
Την θέση ότι μετά από μια νύχτα μαραθώνιων και πολύπλοκων διαπραγματεύσεων, Ελλάδα και εταίροι κατέληξαν σε συμφωνία διατυπώνει σε σημερινό της δημοσίευμα η Deutsche Welle.
Το δημοσίευμα αφού αναφέρεται στη δήλωση του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Donald Tusk ότι η Ευρωζώνη είναι έτοιμη «για ένα νέο πρόγραμμα βοήθειας προς την Ελλάδα μέσω του ESM με σοβαρές μεταρρυθμίσεις και οικονομική υποστήριξη», επικαλείται τις δηλώσεις του Martin Schulz, πρόεδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ο οποίος υποστήριξε πως έλαβαν χώρα σκληρές διαπραγματεύσεις.
Μάλιστα ο Schulz εξέφρασε την κατανόηση του για το ότι η Ελλάδα δεν δέχθηκε τη σύσταση Ταμείου Εγγυήσεων με έδρα το Λουξεμβούργο, καθώς όπως είπε, επρόκειτο για «παραίτηση από κυριαρχικά δικαιώματα». Εν τω μεταξύ, η Deutsche Welle φιλοξενεί δηλώσεις του πρώην Επιτρόπου, Gunter Verheugen, ο οποίος σε δηλώσεις του στη Γερμανική Ραδιοφωνία, υποστήριξε ότι εγείρονται υπερβολικές αξιώσεις έναντι της Ελλάδας.
«Δεν μπορείς να ζητάς από τους Έλληνες περισσότερα από αυτά που μπορούν να προσφέρουν.
Η ακολουθούμενη πολιτική της λιτότητας δεν μπορεί να φέρει ανάπτυξη» τόνισε ο πρώην επίτροπος, ο οποίος άσκησε κριτική στην πρόταση Schaeuble αναφορικά με την πενταετή έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη.
«Και μόνο η συζήτηση περί Grexit σημαίνει ότι έχουμε εγκαταλείψει την αρχική ιδέα ότι η ευρωπαϊκή ολοκλήρωση είναι μη αναστρέψιμη» τόνισε ο Verheugen.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης