Τελευταία Νέα
Πολιτική

Handelsblatt: Η «ισορροπία του τρόμου» στην Ευρωζώνη για το ενδεχόμενο Grexit σε ένα γράφημα…

tags :
Handelsblatt: Η «ισορροπία του τρόμου» στην Ευρωζώνη για το ενδεχόμενο Grexit σε ένα γράφημα…
Διχασμένη η Ευρώπη απέναντι στο ελληνικό ζήτημα τονίζει η Handelsblatt
Λίγες ώρες έχουν απομείνει από την έναρξη του πλέον κρίσιμου για την Ελλάδα Eurogroup (στις 16:00 ώρα Ελλάδας), όπου και τα κράτη – μέλη της Ευρωζώνης καλούνται να αποφασίσουν για την επόμενη ημέρα της χώρας και την θέση της στο ευρωπαϊκό γίγνεσθαι.
Σε δημοσίευμα της η γερμανική εφημερίδα Handelsblatt, αποτυπώνει σε ένα γράφημα πώς διάκειται η κάθε χώρα της Ευρωζώνης απέναντι στην Ελλάδα, κάνοντας λόγο για «ισορροπία τρόμου».
Βάσει του γραφήματος, με κόκκινο χρώμα αποτυπώνονται τα κράτη που είναι έτοιμες για έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη (πρόκειται για Γερμανία, Ολλανδία, Σλοβενία, Φινλανδία, Εσθονία, Λιθουανία, Λετονία, Σλοβακία και Λουξεμβούργο ενώ με  πράσινο χρώμα αποτυπώνονται τα κράτη που είναι υπέρ της παραμονής της Ελλάδας στο ευρώ (Γαλλία, Ιταλία, Μάλτα και Κύπρος).
Με κίτρινο χρώμα είναι τα κράτη που ακόμα τηρούν στάση αναμονής, δηλώνοντας προς το παρόν αναποφάσιστα (πρόκειται για Ισπανία, Πορτογαλία, Ιρλανδία, Αυστρία και Βέλγιο).
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, είναι πολύ πιθανό τα κράτη που δηλώνουν αναποφάσιστα, να περάσουν στο στρατόπεδο εκείνων που τάσσονται υπέρ της παραμονής της Ελλάδας στην Ευρωζώνη.
«Έως την Κυριακή πρέπει να βρεθεί μια λύση για το ελληνικό ζήτημα, όπως άλλωστε έχουν συμφωνήσει οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις και η Ελλάδα. Είτε θα υπάρξει ένα τρίτο πρόγραμμα βοήθειας ή η Ελλάδα θα πτωχεύσει και θα πρέπει να αποχωρήσει από την Ευρωζώνη» αναφέρει η Handelsblatt, επισημαίνοντας πως η Ευρώπη παραμένει βαθιά διχασμένη απέναντι στο ελληνικό ζήτημα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης