Τελευταία Νέα
Πολιτική

Αριστερή Πλατφόρμα: Διαφωνεί με την πρόταση, αλλά εξουσιοδοτεί την κυβέρνηση να διαπραγματευτεί

Αριστερή Πλατφόρμα: Διαφωνεί με την πρόταση, αλλά εξουσιοδοτεί την κυβέρνηση να διαπραγματευτεί
Βουλευτές προερχόμενοι από την εσωκομματική αντιπολίτευση: Διαφωνούμε, αλλά δίνουμε το περιθώριο στην κυβέρνηση να διαπραγματευτεί
Νερό στο κρασί τους φαίνεται πως ρίχνουν σε αυτή την ψηφοφορία ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Παναγιώτης Λαφαζάνης και οι βουλευτές που προέρχονται από τους κόλπους της Αριστερής Πλατφόρμας, καθώς όλα δείχνουν ότι θα στηρίξουν το νομοσχέδιο της κυβέρνησης βάση του όποιου εξουσιοδοτείται ο πρωθυπουργός, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, ο υπουργός Οικονομικών και ο υπουργός Επικρατείας να διαπραγματευτούν και να κλείσουν τη συμφωνία με τους πιστωτές.
Η σημερινή εικόνα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, το κείμενο που κατέθεσαν οι βουλευτές και τα στελέχη της αριστερής πτέρυγας, προκάλεσαν αναστάτωση στο κυβερνητικό επιτελείο, καθώς την ίδια ώρα και στο κόμμα του κυβερνητικού εταίρου Πάνου Καμμένου 4 βουλευτές δηλώνουν, τουλάχιστο μέχρι αυτή την ώρα ότι θα καταψηφίσουν.
Στους τέσσερις βουλευτές των ΑΝ.ΕΛ. προστίθεται και η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ραχήλ Μακρή που ξεκαθάρισε στην κοινή συνεδρίαση των τεσσάρων Κοινοβουλευτικών Επιτροπών που προηγούνται της συζήτησης στη Ολομέλεια ότι δεν θα υπερψηφίσει, αρνούμενη να παράσχει στην κυβέρνηση την εξουσιοδότηση να διαπραγματευθεί.
Ωστόσο, όπως έλεγαν βουλευτές προερχόμενοι από την εσωκομματική αντιπολίτευση, παρότι διαφωνούν τόσο με την διαδικασία και τον αιφνιδιασμό όσο και με το περιεχόμενο των μέτρων που περιέχονται στην ελληνική πρόταση θα δώσουν το περιθώριο στην κυβέρνηση να διαπραγματευτεί.
Ωστόσο αφήνουν ορθάνοιχτο το ενδεχόμενο να μην πράξουν το ίδιο αν η κυβέρνηση φέρει στη Βουλή μια συμφωνία «υποταγής και ταπείνωσης», όπως λένε, που θα απομακρύνεται ή θα βάζει ταφόπλακα στις προγραμματικές δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ και στην υλοποίηση του προεκλογικού προγράμματος της ΔΕΘ.
Σε αυτή την περίπτωση το Μέγαρο Μαξίμου θα αναγκαστεί να προχωρήσει σε πολιτικές κινήσεις καθώς οι διαφωνούντες βουλευτές υπερβαίνουν τους 13 και ως εκ τούτου μπορεί να υπάρξει απώλεια της δεδηλωμένης και πτώση της κυβέρνησης.

Δ.Α.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης