Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σκουρλέτης (υπ. Εργασίας): Αισιοδοξία για τις διαπραγματεύσεις – Ο Τσίπρας έγραψε ιστορία

Σκουρλέτης (υπ. Εργασίας): Αισιοδοξία για τις διαπραγματεύσεις – Ο Τσίπρας έγραψε ιστορία
Με την ομιλία του Τσίπρα στο Ευρωκοινοβούλιο ειπώθηκαν πράγματα με το όνομα τους και ευρωπαϊκές ηγεσίες αναγκάστηκαν να τοποθετηθούν είπε ο κ.Σκουρλέτης
Την αισιοδοξία του για την κατάληξη των διαπραγματεύσεων εξέφρασε ο υπουργός Εργασίας, Π. Σκουρλέτης, ο οποίος παράλληλα εκτίμησε ότι με τη νέα συμφωνία μπορεί να δημιουργηθούν καλύτερες συνθήκες για τους όρους εργασίας στην Ελλάδα.
Απαντώντας στον κοινοβουλευτικό έλεγχο και αναφερόμενος στη χθεσινή συζήτηση στο Ευρωκοινοβούλιο, ο κ.Σκουρλέτης υποστήριξε ότι «χθες γράφτηκε από τον Έλληνα πρωθυπουργό ιστορία, γιατί ειπώθηκαν πράγματα με το όνομά τους και αναγκάστηκαν ευρωπαϊκές ηγεσίες να τοποθετηθούν με τον  έναν ή τον άλλο τρόπο».
Ο κ.Σκουρλέτης, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Χρήστου Κατσώτη, εξέφρασε την ελπίδα και την αισιοδοξία ότι  «η συμφωνία εάν και εφόσον επιτευχθεί τις προσεχείς ώρες, μπορεί να μας δώσει τη δυνατότητα έτσι ώστε το αμέσως προσεχές διάστημα να προχωρήσουμε στην αλλαγή του προηγούμενου μνημονιακού καθεστώτος που αφορά  τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας».
«Ότι έχει ειπωθεί δεν έχει χαθεί, είναι πάνω στο τραπέζι.
Γνωρίζουμε ότι είμαστε η αδύνατη πλευρά αλλά κανείς δεν έχει αμφισβητήσει τις προθέσεις μας» είπε ο κ.Σκουρλέτης, επισημαίνοντας ότι στόχος της κυβέρνησης είναι μεταξύ των άλλων, να καταφέρει μια αναφορά μέσα στη συμφωνία για να αλλάξουμε το θεσμικό πλαίσιο που να αφορά τις συλλογικές διαπραγματεύσεις.
Από την πλευρά του ο Χρήστος Κατσώτης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι ερμήνευσε κατά το δοκούν το 61% των πολιτών που ψήφισαν «όχι» στο δημοψήφισμα, αναφέροντας ότι «η κυβέρνηση το «όχι» το άθροισε με το «ναι» των βιομηχάνων, των ξενοδόχων, της  ΝΔ , του ΠΑΣΟΚ και του Ποταμιού, και πηγαίνει έτσι στην ΕΕ να διαπραγματευτεί την κόλαση των εργαζομένων».
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης