Τελευταία Νέα
Πολιτική

Δένδιας (ΝΔ): Εξαιρετικά δύσκολη η αποστολή του Τσίπρα – Δεν έχει μεγάλες διαπραγματευτικές δυνατότητες

Δένδιας (ΝΔ): Εξαιρετικά δύσκολη η αποστολή του Τσίπρα – Δεν έχει μεγάλες διαπραγματευτικές δυνατότητες
Ανησυχώ πάρα πολύ για το ενδεχόμενο εξόδου από την Ευρωζώνη τόνισε ο κ.Δένδιας
Την θέση ότι είναι εξαιρετικά δύσκολη η αποστολή του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στις Βρυξέλλες διατύπωσε ο βουλευτής της ΝΔ, Ν. Δένδιας.
Ερωτηθείς για το εάν είναι αισιόδοξος για την εύρεση λύσης ή εάν πιστεύει ότι ο βαθμός δυσκολίας προς αυτήν την κατεύθυνση είναι πολύ υψηλός, ο κ.Δένδιας εξέφρασε την ανησυχία του.
«Είναι εξαιρετικά δύσκολη η αποστολή του κ. Τσίπρα.
Έχει χειροτερεύσει πολύ το κλίμα το οποίο θα αντιμετωπίσει σε σχέση με την κατάσταση την οποία αντιμετώπιζε πριν προκηρύξει το δημοψήφισμα.
Και κατά συνέπεια νομίζω ότι ο κ. Τσίπρας πρέπει γρήγορα να μπορέσει να αποκαταστήσει τις σχέσεις εμπιστοσύνης οι οποίες έχουν διαταραχθεί» υπογράμμισε μιλώντας στο Real Fm ο κ.Δένδιας.
«Έκανε ένα βήμα με την παραίτηση-αποπομπή του κ. Βαρουφάκη.
Φοβάμαι όμως ότι και ο ίδιος έχει υποστεί πλήγμα όσον αφορά τις σχέσεις του με τους ευρωπαίους εταίρους και κατά συνέπεια θα πρέπει να επιδείξει μεγάλη ευελιξία και ευφυΐα στο χειρισμό του.
Δεν νομίζω ότι έχει μεγάλες διαπραγματευτικές δυνατότητες» τόνισε ο κ.Δένδιας, ο οποίος ερωτηθείς εάν ανησυχεί πως μπορούμε να οδηγηθούμε προς την έξοδο από την Ευρωζώνη, τόνισε ότι ανησυχεί πάρα πολύ.
«Καταρχήν η χώρα είναι σε πάρα πολύ κακή κατάσταση, το τραπεζικό σύστημα από πλευράς ρευστότητας έχει σχεδόν μηδενίσει, είναι σαν ένας οργανισμός ο οποίος έχει υποστεί εγκεφαλικό από ισχαιμία, αν ο εγκέφαλος δεν πάρει γρήγορα αίμα η επαναφορά του είναι εξαιρετικά δύσκολη» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ.Δένδιας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης