Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σκουρλέτης (υπ. Εργασίας): Οι Ευρωπαίοι ήθελαν το Ναι για να ταπεινώσουν τον Τσίπρα – Αυτό δεν πέρασε

Σκουρλέτης (υπ. Εργασίας): Οι Ευρωπαίοι ήθελαν το Ναι για να ταπεινώσουν τον Τσίπρα – Αυτό δεν πέρασε
Ευτυχώς που αποχώρησε ο Σαμαράς και έγινε το Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών τόνισε ο υπουργός Εργασίας
Την άποψη πως οι Ευρωπαίοι τάχθηκαν υπέρ του Ναι στο πρόσφατο δημοψήφισμα διότι ήθελαν να ταπεινώσουν τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα εξέφρασε ο υπουργός Εργασίας, Π. Σκουρλέτης.
«Το "όχι" είναι φανερό τι σήμαινε.
Το γνωρίζουν πολύ καλά.
Πολιτική κάνουν» είπε ο κ. Σκουρλέτης, αναφερόμενος στην τοποθέτηση του Jean Claude Juncker στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ο οποίος κάλεσε τον πρωθυπουργό «να εξηγήσει τι σημαίνει το "όχι"» στο δημοψήφισμα».
«Ήθελαν να υπάρξει το Ναι για να ταπεινώσουν τον Έλληνα πρωθυπουργό, να πάει αποδυναμωμένος με τα γνωστά προβλήματα της χρηματοδοτικής ασφυξίας και ουσιαστικά με ένα φύσημα να πέσει κάτω.
Αυτό δεν πέρασε.
Όλα τα άλλα είναι μέσα στο πλαίσιο της πολιτικής επικοινωνίας» τόνισε ο κ.Σκουρλέτης, υπογραμμίζοντας πως την ευθύνη στη διαπραγμάτευση την έχει η κυβέρνηση, αναφέροντας ότι οι βουλευτές της κυβέρνησης θα αξιολογήσουν την πιθανή συμφωνία με τους δανειστές, εφόσον δουν το συνολικό μείγμα της συμφωνίας.
«Κανένας δεν μπορεί να αγνοήσει ότι μετά από πέντε μήνες δυσκολιών το 61,3% είπε φτάνει, αυτό είναι το όριό μας» τόνισε σε δηλώσεις του στον ΑΝΤ1 ο κ.Σκουρλέτης, υπογραμμίζοντας ότι «η περήφανη στάση του κόσμου έκανε και τις πιο δύσκολες κυβερνήσεις να πουν ότι η Κυριακή δεν είναι το τέλος του κόσμου».
Ερωτηθείς για το περιεχόμενο της πρότασης που θα παρουσιάσει σήμερα ο Πρωθυπουργός στη Σύνοδο Κορυφής ο κ.Σκουρλέτης σημείωσε σχετικά ότι «μετά από πέντε μήνες διαπραγματεύσεων είχαμε καταφέρει να συγκλίνουμε σε κάποια πράγματα κι αυτή είναι η βάση του τελευταίου κύκλου της διαπραγμάτευσης.
Εκ των ου άνευ είναι η συζήτηση για το θέμα του χρέους».
«Κανένας δεν μπορεί να σταθεί μόνο στο δημοσιονομικό σκέλος χωρίς τη συνολική εικόνα της συμφωνίας» είπε ο κ.Σκουρλέτης, ο οποίος τόνισε ότι «πρέπει να δούμε το συνολικό μείγμα της συμφωνίας που θα προκύψει, για να την αξιολογήσουμε».
Ωστόσο, σημείωσε ότι η συμφωνία θα περάσει από τους βουλευτές της κυβέρνησης, «αν μέσα από αυτήν ανοίγεται μια προοπτική».
Όσον αφορά τις εξελίξεις στη ΝΔ, ο κ.Σκουρλέτης υποστήριξε πως «ευτυχώς που αποχώρησε από τη ΝΔ ο Αντώνης Σαμαράς και έγινε το χθεσινό συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών».
Απευθυνόμενος στο βουλευτή της ΝΔ, Γ. Βρούτση ο κ. Σκουρλέτης είπε πως «καλύτερα να κάνετε τις διαδικασίες σας, να βρείτε ένα καινούργιο αρχηγό, να αυτοπροσδιοριστείτε ως χώρος για να μπορέσετε να είστε χρήσιμοι».
«Εμείς δεν θέλουμε μια δύναμη άκυρη, καλύπτετε έναν χώρο υπαρκτό» τόνισε ο κ.Σκουρλέτης, επισημαίνοντας πως η ΝΔ έχει υποστεί πολιτική και ηθική πανωλεθρία τα τελευταία χρόνια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης