Τελευταία Νέα
Πολιτική

Οι ηγέτες της Λατινικής Αμερικής συγχαίρουν τον Α. Τσίπρα και τον ελληνικό λαό για το ΟΧΙ - «Η Δημοκρατία νίκησε»

Οι ηγέτες της Λατινικής Αμερικής συγχαίρουν τον Α. Τσίπρα και τον ελληνικό λαό για το ΟΧΙ - «Η Δημοκρατία νίκησε»
Castro, Maduro και Kirchner συγχαίρουν τον ελληνικό λαό
Τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στηρίζουν οι ηγέτες της Λατινικής Αμερικής, καθώς έσπευσαν να τον συγχαρούν για την επικράτηση του «Όχι» στο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου.
Ο πρόεδρος της Κούβας Raul Castro, συνεχάρη τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα για το μαζικό ΟΧΙ του ελληνικού λαού στο σχέδιο των πιστωτών της Αθήνας και τα νέα μέτρα λιτότητας που προβλέπονταν στο σχέδιο αυτό, ανέφερε η επίσημη κουβανική εφημερίδα Granma.
«Απευθύνω τα ειλικρινή συγχαρητήριά μου για τη νίκη του ΟΧΙ στο ελληνικό δημοψήφισμα», δήλωσε ο πρόεδρος της Κούβας,
«Το αποτέλεσμα αυτό δείχνει πως η πλειοψηφία του ελληνικού λαού υποστηρίζει τη θαρραλέα πολιτική της κυβέρνησης της οποίας ηγείστε», πρόσθεσε.
Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Nicolas Maduro, συνεχάρη τον λαό της Ελλάδας για την επικράτηση του ΟΧΙ στο δημοψήφισμα.
«Συγχαρητήρια στον λαό της Ελλάδας στον αγώνα του για αξιοπρέπεια», δήλωσε ο πρόεδρος Maduro.
«Είναι μια νίκη κατά της χρηματοοικονομικής τρομοκρατίας του ΔΝΤ (...), τη θεωρούμε και δική μας νίκη, και των γενναίων λαών της Λατινικής Αμερικής. Ζήτω η Ελλάδα!», είπε ο πρόεδρος της Βενεζουέλας αφού συνεχάρη τη διπλωματική αντιπροσωπεία της Ελλάδας στη Βενεζουέλα, η οποία ήταν παρούσα σε συνεδρίαση της Εθνοσυνέλευσης για τον εορτασμό των 204 ετών από την υπογραφή της Διακήρυξης της Ανεξαρτησίας της Βενεζουέλας.
«Ελλάδα: απόλυτη νίκη της Δημοκρατίας και της Αξιοπρέπειας», έγραψε η Christina Kirchner, πρόεδρος της Αργεντινής, σχετικά με το αποτέλεσμα του ελληνικού δημοψηφίσματος.
Στη συνέχεια σημείωσε πως «οι Έλληνες είπαν ΌΧΙ στους ακατόρθωτους και ταπεινωτικούς όρους που τους επιβλήθηκαν, με αντάλλαγμα την αναδιάρθρωση του ξένου χρέους τους».
Παράλληλα, τόνισε πως ο λαός της Αργεντινής ξέρει περί τίνος πρόκειται και ευχήθηκε ότι η Ευρώπη και οι ευρωπαίοι ηγέτες θα κατανοήσουν το μήνυμα του δημοψηφίσματος».
«Δεν είναι δυνατόν να απαιτείται από κανέναν να υπογράψει τη ληξιαρχική πράξη θανάτου του», υπογράμμισε η Kirchner.
Τέλος, τόνισε «εκ μέρους του λαού και της κυβέρνησης της Αργεντινής εκφράζω όλη την αλληλεγγύη μας στον γενναίο ελληνικό λαό και τους ηγέτες του».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης