Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σκληρή στάση από τον Schaeuble - Ασαφής η νέα επιστολή του Τσίπρα - Χρεοκοπημένη η Ελλάδα

Σκληρή στάση από τον Schaeuble - Ασαφής η νέα επιστολή του Τσίπρα - Χρεοκοπημένη η Ελλάδα
Δεν υπάρχει προς το παρόν η βάση για μια σοβαρή επανεκκίνηση των διαπραγματεύσεων
«Η νέα επιστολή του Αλέξη Τσίπρα δεν προσφέρει καμία σαφήνεια», διεμήνυσε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Wolfgang Schaeuble, ασκώντας δριμεία κριτική στην ελληνική κυβέρνηση.
Αναλυτικότερα, τόνισε πως η ελληνική πλευρά πρέπει επιτέλους «να καταστήσει σαφές τι ακριβώς επιθυμεί», προσθέτοντας πως προς το παρόν δεν υπάρχουν οι βάσεις για σοβαρή επανεκκίνηση των διαπραγματεύσεων μεταξύ της Ελλάδας και των πιστωτών της.
Οι νέες συνομιλίες για την Ελλάδα είναι υπό πολύ δυσκολότερες συνθήκες, δεδομένου των νέων εξελίξεων στην ελληνική κρίση χρέους, υποστήριξε ο γερμανός υπουργός, κατηγορώντας την ελληνική κυβέρνηση για «ελιγμούς αντιπερισπασμού».
«Σύμφωνα με τους κανόνες του ΔΝΤ, η Ελλάδα έχει χρεοκοπήσει και το Ταμείο δεν μπορεί πλέον να της παρέχει βοήθεια», πρόσθεσε, στη συνέχεια, ο Schaeuble.
Παράλληλα, υπογράμμισε ότι το δεύτερο πρόγραμμα για την Ελλάδα έληξε, διευκρινίζοντας πως όποιο νέο πρόγραμμα θα είναι υπό τον ESM (Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας).
Πάντα λέω ότι πρέπει να ακολουθούμε τους κανόνες, στους οποίος όλοι έχουν συμφωνήσει, και αν όλοι είχαν κάνει το ίδιο, τότε η Ελλάδα δεν θα βρισκόταν στην απελπιστική κατάσταση, που βρίσκεται σήμερα, κατέληξε ο γερμανός ΥΠΟΙΚ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης