Τελευταία Νέα
Πολιτική

ΝΔ: Ο ΣΥΡΙΖΑ καταστρατηγεί το νόμο για το δημοψήφισμα και μεθοοδεύει τις πολιτικές διαδικασίες

ΝΔ: Ο ΣΥΡΙΖΑ καταστρατηγεί το νόμο για το δημοψήφισμα και μεθοοδεύει τις πολιτικές διαδικασίες
Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ καταγγέλλει την κυβέρνηση για γνωστούς τακτικισμούς κάτι που δείχνει ολοφάνερα και για πολλούς λόγους αντισυνταγματικό δημοψήφισμα 
Για καταστρατήγηση του νόμου για τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος στις 5 Ιουλίου και πολιτικές μεθοδεύσεις στη διαδικασία έκανε λόγο ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Κώστας Καραγκούνης.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της Συγγρού «υπήρξε καταστρατήγηση του νόμου για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος λόγω της αντιστροφής των απαντήσεων, όπου προτάσσεται το «όχι» έναντι του «ναι», υποστηρίζοντας ότι «η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ μαζί με τους συμμάχους της Χρυσής Αυγής, αποφάσισαν να καταστρατηγήσουν και αυτή τη φορά το νόμο και να αντιστρέψουν τη νόμιμη σειρά των απαντήσεων, σε μια απέλπιδα και μάταιη προσπάθεια να υφαρπάξουν την ψήφο του ελληνικού λαού».
Σύμφωνα με τη ΝΔ το άρθρο 13 του Ν. 4023/2011 προβλέπει ότι «Το εκλογικό σώμα εκφράζει την προτίμησή του σε έντυπο ψηφοδέλτιο με τη χρήση των όρων ΝΑΙ και ΟΧΙ ή με οποιοδήποτε άλλο τρόπο καθορίζει η Ολομέλεια της Βουλής στην απόφασή της για τη διενέργεια δημοψηφίσματος».
Από την ίδια τη διατύπωση του άρθρου, όπως αναφέρει ο Κώστας Καραγκούνης «προκύπτει ότι το ΝΑΙ έπρεπε να είναι γραμμένο πριν από το ΟΧΙ. Όσο για την φράση "ή με οποιοδήποτε άλλο τρόπο καθορίζει η Ολομέλεια της Βουλής" είναι φανερό ότι σημαίνει τη δυνατότητα χρήσης άλλων όρων (όπως π.χ. ΕΓΚΡΙΝΕΤΑΙ - ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΕΤΑΙ ή ΕΓΚΡΙΝΕΤΑΙ - ΑΠΟΡΡΙΠΤΕΤΑΙ ή ΣΥΜΦΩΝΩ - ΔΙΑΦΩΝΩ κ.λπ.)».
Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ καταγγέλλει την κυβέρνηση για γνωστούς τακτικισμούς κάτι που δείχνει «ολοφάνερα και για πολλούς λόγους αντισυνταγματικό δημοψήφισμα, με αόριστο ερώτημα, στηριγμένο σε ψευδή δεδομένα που έτσι κι αλλιώς δεν ισχύουν πια και δεν δίνουν καν στον ελληνικό λαό τη χρονική άνεση να σκεφτεί και να αποφασίσει με νηφαλιότητα και ηρεμία» όπως λέει χαρακτηριστικά, ενώ καταγγέλλει ότι με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου άλλαξαν κρίσιμες διατάξεις της νομοθεσίας για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος και θέτουν έτσι σε κίνδυνο την ίδια την ομαλή διεξαγωγή του.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης