Τελευταία Νέα
Πολιτική

Έκτακτες συσκέψεις σε Γαλλία, Γερμανία για την επόμενη ημέρα στην Ελλάδα

tags :
Έκτακτες συσκέψεις σε Γαλλία, Γερμανία για την επόμενη ημέρα στην Ελλάδα
Υπουργικό συμβούλιο στη Γαλλία υπό τον Hollande, σύσκεψη Merkel με τους αρχηγούς των κομμάτων
Στο «πόδι» βρίσκονται από σήμερα Γαλλία και Γερμανία καθώς πραγματοποιούνται έκτακτες συσκέψεις υπό τον πρόεδρο της Γαλλίας, Francois Hollande και την καγκελάριο της Γερμανίας, Angela Merkel με το βλέμμα στις ραγδαίες πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις στην Ελλάδα.
Στη Γαλλία ο πρόεδρος Francois Hollande θα συγκαλέσει στις 10:00 (ώρα Ελλάδας) στο Προεδρικό Μέγαρο υπουργικό συμβούλιο με περιορισμένη σύνθεση, το οποίο θα απασχοληθεί αποκλειστικά με το ελληνικό ζήτημα.
Σημειώνεται ότι σε δηλώσεις του ο πρωθυπουργός της Γαλλίας, Manuel Vals υποστήριξε ότι υπάρχει ακόμα χρόνος για να υπάρξει μια συμφωνία μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των δανειστών, ενώ την ίδια άποψη εξέφρασε και ο Επίτροπος Οικονομίας, Pierre Moscovici.
Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, sτο υπουργικό συμβούλιο, παρών θα είναι και ο υπουργός Οικονομικών, Michel Sapin.
Εν τω μεταξύ, στη Γερμανία θα πραγματοποιηθεί το μεσημέρι έκτακτη σύσκεψη της Merkel με τους αρχηγούς των γερμανικών κομμάτων και των κοινοβουλευτικών ομάδων με θέμα τις τελευταίες εξελίξεις για την Ελλάδα.
Όπως μεταδίδουν τα γερμανικά ΜΜΕ, από τη σύσκεψη αυτή δεν αναμένεται να υπάρξουν αποφάσεις, με κύκλους της γερμανικής κυβέρνησης να επισημαίνουν ότι η καγκελάριος «συμμετέχει στην διπλωματία για την κρίση».
Σύμφωνα με τη Suddeutsche Zeitung είναι πιθανό να υπάρξει συνεδρίαση της Ολομέλειας του γερμανικού Κοινοβουλίου την Τετάρτη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης