Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κωνσταντοπούλου: Η δημοκρατική διαδικασία τοποθέτησης του λαού δεν μπορεί να παρεμποδιστεί

Κωνσταντοπούλου: Η δημοκρατική διαδικασία τοποθέτησης του λαού δεν μπορεί να παρεμποδιστεί
Τα πραξικοπήματα που είναι τόσο προσφιλή κάποιοι τα αποδέχονται ασμένως
Είναι ολοφάνερο ότι πιστωτές πραγματοποιούν στην Ελλάδα ένα πείραμα υποταγής, υποστήριξε η πρόεδρος της Βουλής, κ. Ζωή Κωνσταντοπούλου, ενώ ξεκαθάρισε πως η δημοκρατική διαδικασία τοποθέτησης του λαού δεν μπορεί να παρεμποδιστεί.
Οι δανειστές γνώριζαν ότι το ελληνικό χρέος δεν είναι βιώσιμο ήδη από το 2010, καθώς και ότι δεν μπορεί να καταστεί βιώσιμο, τόνισε, στη συνέχεια, προσθέτοντας πως «γνώριζαν ότι από τα μνημόνια ουδέποτε διασώθηκε ο λαός, αλλά οι γαλλικές, γερμανικές και ελληνικές ιδιωτικές τράπεζες».
«Μπορεί να είναι κανείς περήφανος για τη σημερινή ανθρωπιστική κρίση που δημιουργήθηκε από πολιτικές κρατών;», διερωτήθηκε, απευθυνόμενη στην Ολομέλεια, η πρόεδρος κ. Ζωή Κωνσταντοπούλου.
Στη συνέχεια ανέφερε πως ο ελληνικός λαός έχει καταγράψει την μακρότερη αντίσταση και έχει πληρώσει με βαρύ τίμημα αυτή την αντίσταση.
«Τα πραξικοπήματα που είναι τόσο προσφιλή κάποιοι τα αποδέχονται ασμένως», επεσήμανε η κ. Κωνσταντοπούλου, σχολιάζοντας συναδέλφους της στη Βουλή, που χάρηκαν ή/και δέχτηκαν την απουσία του κ. Βαρουφάκη, από το Eurogoup.
Η κ. Κωνσταντοπούλου κάλεσε τον λαό να μην φοβηθεί τη δημοκρατία, η οποία «απογυμνώνει τα συμφέροντα και τις μεθοδεύσεις».
Για πρώτη φορά μια κυβέρνηση με το νεότερο πρωθυπουργό, επιστρέφει στο λαό και στην πράξη την εξουσία, ανέφερε με νόημα, ενώ τόνισε ότι το δημοψήφισμα θα αποτελεί πράξη πλειοψηφίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης