Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κυρ. Μητσοτάκης: Να φέρουν συμφωνία, θα την ψηφίσουμε ακόμα και αν είναι κακή

Κυρ. Μητσοτάκης: Να φέρουν συμφωνία, θα την ψηφίσουμε ακόμα και αν είναι κακή
Αναφερόμενος στο κρίσιμο Eurogroup του Σαββάτου σημείωσε ότι «είναι η τελική μέρα» και κάλεσε τον πρωθυπουργό να πει ένα επώδυνο «ναι»
Σφοδρή επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, για την πορεία της διαπραγμάτευσης και διεμήνυσε ότι «δεν έχουν καμία εξουσιοδότηση ο κ. Τσίπρας και ο κ. Βαρουφάκης να μην επιστρέψουν με μια συμφωνία».
Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, είπε ότι «ο πρωθυπουργός θα πρέπει να πάρει μια δύσκολη απόφαση και να πει ένα επώδυνο «ναι» και ίσως απογοητεύσει πολλούς μέσα στο κόμμα του», σημειώνοντας ότι «τα «ναι» είναι πολλές φορές πιο δύσκολα από τα «όχι»» και επανέλαβε τη δέσμευση της ΝΔ να υπερψηφίσει μια συμφωνία που θα έρθει στη Βουλή, «ακόμα και αν είναι κακή».
«Το δίλημμα είναι μεταξύ ενός επώδυνου συμβιβασμού και μιας χρεοκοπίας», είπε ακόμα ο Κυρ. Μητσοτάκης και σχολίασε πως «από τη στιγμή που ο πρωθυπουργός θα βάλει την υπογραφή τους σε ένα Αριστερό Μνημόνιο, το επιχείρημα ότι υπάρχουν οι καλοί αντιμνημονιακοί και οι κακοί μνημονιακοί που διαπραγματεύονται στα τέσσερα πάει περίπατο».
Αναφερόμενος, δε, στο κρίσιμο Eurogroup του Σαββάτου 27/6 σημείωσε ότι «είναι η τελική μέρα», και εκτόξευσε τα βέλη του κατά του πρωθυπουργού και του υπουργού Οικονομικών λέγοντας ότι «αύριο αποφασίζει το Eurogroup - το όργανο που κατεξοχήν αποφάσιζε και θα αποφασίζει - άσχετα αν ο κ. Τσίπρας ήθελε να κάνει πολιτική διαπραγμάτευση.
Οι τεχνικές αποφάσεις λαμβάνονται πάντα στο Eurogroup.
Αν το είχαν αντιληφθεί νωρίτερα στη Κυβέρνηση και είχε καταλάβει ο κ. Βαρουφάκης πως να διαχειριστεί την ισορροπία των δυνάμεων στο Eurogroup τα πράγματα θα ήταν καλύτερα».
Επίσης σημείωσε ότι «αυτήν τη στιγμή υπάρχει μια σκληρή διχαστική γραμμή η οποία εγκυμονεί και έναν τρίτο εθνικό διχασμό» και ότι «εάν η χώρα οδηγηθεί σε εκλογές σε μια τραγική κατάσταση πλήρους αποδιοργάνωσης της οικονομίας το δίλημμα θα είναι ξεκάθαρο: ευρώ ή δραχμή».


www.banmingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης