Τελευταία Νέα
Πολιτική

Δένδιας (ΝΔ): Χωρίς συμφωνία η Ελλάδα θα πρέπει να φύγει από την Ευρωζώνη

Δένδιας (ΝΔ): Χωρίς συμφωνία η Ελλάδα θα πρέπει να φύγει από την Ευρωζώνη
Ο Τσίπρας μπορεί να επιλέξει τις εκλογές σαν διέξοδο τόνισε ο βουλευτής της ΝΔ
Την άποψη πως εάν δεν υπάρξει συμφωνία, η Ελλάδα θα πρέπει να φύγει από την Ευρωζώνη εξέφρασε ο βουλευτής της ΝΔ, Ν. Δένδιας.
Σε συνέντευξη του στο CNBC ο κ.Δένδιας τόνισε ότι «δεν ξέρει αν θα υπάρξει συμφωνία για την Ελλάδα», εκφράζοντας πάντως την ελπίδα ότι θα υπάρξει, καθώς διαφορετικά η καταστροφική θα είναι ολοκληρωτική για την χώρα.
«Πρέπει οι δύο πλευρές να κοιτούν η μια την άλλη υπό το πρίσμα του κοινού μέλλοντος» υποστήριξε ο κ.Δένδιας, τονίζοντας ότι «έγιναν λάθη από όλες τις πλευρές και στο παρελθόν, όχι μόνο σήμερα».
Όπως είπε, «θα έπρεπε να είχε λυθεί το ζήτημα πριν το τέλος του 2014, να είχαν εκτιμηθεί  οι επιπτώσεις της λιτότητας (από τους εταίρους)  και να είχε  δοθεί περισσότερη έμφαση στην ανάπτυξη».
«Έγιναν όμως πολλά λάθη τους τελευταίους μήνες από την διακυβέρνηση  ΣΥΡΙΖΑ, τα οποία είναι αμέτρητα» τόνισε ο κ.Δένδιας, επισημαίνοντας ότι δεν είναι υπεύθυνη η προηγούμενη κυβέρνηση για την σημερινή κατάσταση και ότι μάλλον το αντίθετο ισχύει.
Επίσης, υπενθύμισε ότι στο τέλος του 2014 ότι η Ελλάδα είχε επιστρέψει στην ανάπτυξη και οι προοπτικές της ελληνικής οικονομίας έδειχναν εξαιρετικές, υπογραμμίζοντας ότι είχε αρχίσει να αυξάνεται η απασχόληση και το μέλλον της χώρας έδειχνε πιο φωτεινό, με την έξοδο από την ύφεση.   
«Έγιναν λάθη και από την προηγούμενη διακυβέρνηση τα οποία επέτρεψαν στον ΣΥΡΙΖΑ να κερδίσει τις εκλογές, όπως ότι εγκαταλείφθηκε το μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα από τον Ιούνιο του 2014» υπογράμμισε ο βουλευτής της ΝΔ, ο οποίος επεσήμανε ότι ο πολιτικός λόγος της τότε κυβέρνησης από εκείνη την περίοδο και μετά δημιούργησε την εντύπωση  στους πολίτες ότι αυτά που υποσχόταν ο ΣΥΡΙΖΑ μπορούσαν να επιτευχθούν.
Ερωτηθείς αν θα γίνουν εκλογές ή δημοψήφισμα, ο κ.Δένδιας εξέφρασε την ελπίδα να μην γίνει ούτε το ένα ούτε το άλλο, αλλά, όπως είπε, αν δεν υπάρξει λύση στο ζήτημα της συμφωνίας, ο κ. Τσίπρας μπορεί να επιλέξει τις εκλογές σαν διέξοδο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης