Τελευταία Νέα
Πολιτική

Στα Σκόπια ο υπουργός Εξωτερικών, Ν. Κοτζιάς – Συναντήσεις με την πολιτική και πολιτειακή ηγεσία

Στα Σκόπια ο υπουργός Εξωτερικών, Ν. Κοτζιάς – Συναντήσεις με την πολιτική και πολιτειακή ηγεσία
Στις 12:00 η συνάντηση με τον Σκοπιανό ομόλογο του
Σειρά συναντήσεων με την πολιτική και πολιτειακή ηγεσία της ΠΓΔΜ, καθώς και με αρχηγούς των κυριότερων κομμάτων της χώρας θα έχει σήμερα στα Σκόπια ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς.
Ο υπουργός Εξωτερικών θα συναντηθεί στις 12 σήμερα με τον ομόλογό του της ΠΓΔΜ Νίκολα Πόποσκι.
Μετά τη συνάντηση θα γίνουν κοινές δηλώσεις στα ΜΜΕ.
Ακολούθως, ο κ. Κοτζιάς θα έχει διαδοχικές συναντήσεις με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης της ΠΓΔΜ, αρμόδιο για ευρωπαϊκά ζητήματα, Φατμίρ Μπεσίμι, τον πρωθυπουργό Νίκολα Γκρούεφσκι, και τον πρόεδρο της χώρας Γκιόργκι Ιβάνοφ.
Επίσης, ο υπουργός Εξωτερικών θα συναντηθεί στο Γραφείο Συνδέσμου της Ελλάδας στα Σκόπια με τον αρχηγό του αντιπολιτευόμενου Δημοκρατικού Κόμματος Αλβανών (DPA), Μεντούχ Θάτσι, με τον αρχηγό του συγκυβερνώντος αλβανικού κόμματος DUI, Αλί Αχμέτι και στο τέλος με τον αρχηγό του μεγαλύτερου κόμματος της αντιπολίτευσης της ΠΓΔΜ, Σοσιαλδημοκρατική Ένωση (SDSM), Ζόραν Ζάεβ.
Ο κ. Πόποσκι χαρακτήρισε ιδιαίτερα σημαντική τη συνάντηση που θα έχει στα Σκόπια με τον κ. Κοτζιά και γνωστοποίησε ότι στην ατζέντα είναι το ζήτημα της ονομασίας, τα προταθέντα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης (ΜΟΕ) μεταξύ Ελλάδας και ΠΓΔΜ και η προώθηση των διμερών σχέσεων σε πολλούς τομείς.
Η επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών της Ελλάδας στα Σκόπια εντάσσεται στο πλαίσιο περιοδείας του σε πρωτεύουσες χωρών των Δυτικών Βαλκανίων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης