Τελευταία Νέα
Πολιτική

Υψηλοί τόνοι στη Βουλή – Αποχώρησε η ΝΔ από τη συζήτηση του «μίνι» ασφαλιστικού

Υψηλοί τόνοι στη Βουλή – Αποχώρησε η ΝΔ από τη συζήτηση του «μίνι» ασφαλιστικού
Ανέβηκαν οι τόνοι στη Βουλή κατά τη συζήτηση στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων του νομοσχεδίου για το «μίνι» ασφαλιστικό
Ανέβηκαν οι τόνοι την Τρίτη στη Βουλή κατά τη συζήτηση στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων του νομοσχεδίου για το «μίνι» ασφαλιστικό που κατέθεσε ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Δ. Στρατούλης, με τη ΝΔ να αποχωρεί κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι πάει να το παίξει φιλολαϊκή, την ώρα που ετοιμάζεται να υπογράψει συμφωνία με νέα σκληρά μέτρα.
«Αυτό παραπέμπει σε μία διγλωσσία έξω μέτρα, μέσα πρωτοβουλίες παροχολογικές.
Ο εμπαιγμός έχει όριο, έχουμε κάθε καλή πίστη να έρθουμε και να συζητήσουμε και να συνεισφέρουμε, όμως με την επιμονή δεν μας δίνετε άλλη εκδοχή από το να αποχωρήσουμε από τη διαδικασία», είπε ο βουλευτής της ΝΔ Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο οποίος κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι το νομοσχέδιο δεν συνοδεύεται καν από την έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους που να αποτυπώνει το δημοσιονομικό κόστος.
«Το κόστος είναι 3-4 φορές μικρότερο από αυτό που αναφέρεται.
Δεν αξίζει να κάνετε τέτοια αντιπαράθεση για ένα ν/σ που λύνει τόσα προβλήματα.
Η έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους υπάρχει και η διαδικασία μπορεί να προχωρήσει.
Η αποχώρησή σας δείχνει ότι δεν θέλετε να καταργηθούν οι μνημονιακές διατάξεις με το νομοσχέδιο που φέρνουμε», απάντησε ο Δ. Στρατούλης.
Τη σκυτάλη πήρε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Στάθης Λεουτσάκος, ο οποίος απευθυνόμενος στους βουλευτές της ΝΔ είπε: «λειτουργείτε σαν τρόικα εσωτερικού κανονικά και επειδή καταργεί δικούς σας νόμους γι’ αυτό δε θέλετε να παραμείνετε στη συνεδρίαση.
Φεύγουν γιατί έχουν ταυτιστεί με τους δανειστές. Το κάνουν ως εκπρόσωποι των δανειστών».
Η αντιπαράθεση συνεχίστηκε μεταξύ του βουλευτή της ΝΔ Β. Οικονόμου και του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ Θ. Πετράκου με τον δεύτερο να αφήνει αιχμές για τις συνεχείς μετεγγραφές του πρώτου από τη ΔΗΜΑΡ στη ΝΔ, ενώ παλιότερα ανήκε στο ΠΑΣΟΚ.
«Ο κ. Πετράκος είναι ο τελευταίος που μπορεί να μιλήσει για μένα μετά τα δεκάδες πέρα δώθε που έχει κάνει στην πολιτική του διαδρομή», απάντησε ο βουλευτής της ΝΔ, για να λάβει εντέλει την αποστομωτική απάντηση από τον Λεουτσάκο ότι :«Μιλάνε όλοι μιλάει και ο Οικονόμου. Μιλάνε όλοι μιλάνε και οι γυρολόγοι».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης