Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σακελλαρίδης Είμαστε πολύ κοντά σε συμφωνία – Οι ελληνικές προτάσεις περιλαμβάνουν σκληρά μέτρα

Σακελλαρίδης Είμαστε πολύ κοντά σε συμφωνία – Οι ελληνικές προτάσεις περιλαμβάνουν σκληρά μέτρα
Εάν μια κυβέρνηση δεν έχει μαζί της τους βουλευτές, πηγαίνει σε εκλογές τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
Την άποψη πως το κλίμα έχει βελτιωθεί στις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές και ότι η ελληνική κυβέρνηση είναι πολύ κοντά στο να κλείσει τη συμφωνία εξέφρασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γ. Σακελλαρίδης.
«Το κλίμα έχει βελτιωθεί.
Είμαστε πιο κοντά στη συμφωνία», τόνισε ο κ. Σακελλαρίδης, υπογραμμίζοντας πως οι ελληνικές προτάσεις περιλαμβάνουν σκληρά μέτρα.
«Ο Τσίπρας έθεσε χθες στους ηγέτες το θέμα του ΦΠΑ στα νησιά.
Προσπαθεί να τα εξαιρέσει από την αύξηση», επισήμανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, αναφέροντας πως «ο πρωθυπουργός, έθεσε στους ηγέτες το θέμα του χρέους, έχουμε κάνει ρεαλιστική πρόταση».
«Υπάρχει πλήρης συναίσθηση ότι υπάρχουν μέτρα στην πρόταση που είναι σκληρά. Όμως ο προσανατολισμός των μέτρων δεν είναι να τα πάρουμε ξανά από αυτούς που έχουν πληρώσει το μάρμαρο.
Ακόμα και στον ΦΠΑ, έχουμε δώσει μάχη να μειωθεί στα φάρμακα.
Έχουμε δώσει σκληρή μάχη, το ρεύμα να μείνει στο 13%, η εστίαση το ίδιο και πιστέψτε με, δεν είναι καθόλου εύκολη αυτή η διαπραγμάτευση», υπογράμμισε ο κ.Σακελλαρίδης.
Αναφερόμενος στην παράταση του προγράμματος, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι «η παράταση δεν θα εξυπηρετεί αν δεν χρηματοδοτηθεί.
Δεν είναι το πρόβλημα αν θα έχουμε παράταση ή αν δεν θα έχουμε παράταση, αλλά κάτω από ποιες συνθήκες.
Θα μπορούσαμε να μιλούσαμε για μια παράταση, στον βαθμό που μπορεί οι ανάγκες τις χώρας να χρηματοδοτηθούν» τόνισε ο κ.Σακελλαρίδης, αναφέροντας πως η συμφωνία θα πρέπει να πάει πριν το τέλος της εβδομάδας στη Βουλή.
«Θα έχουμε σύγκλιση της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ.
Ο κάθε βουλευτής θα αναλάβει τις ευθύνες του», είπε ακόμα ο κ. Σακελλαρίδης ενώ στο ερώτημα για το τι θα συμβεί αν δεν περάσουν τα μέτρα από τους βουλευτές της συγκυβέρνησης, τόνισε: «αν μια κυβέρνηση δεν έχει την εμπιστοσύνη των βουλευτών της δεν μπορεί να λειτουργήσει και πάει σε εκλογές».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης