Τελευταία Νέα
Πολιτική

Έκτακτη μίνι Σύνοδος Κορυφής για την Ελλάδα στις 25 - 26 Ιουνίου - Η τελευταία ευκαιρία

Έκτακτη μίνι Σύνοδος Κορυφής για την Ελλάδα στις 25 - 26 Ιουνίου - Η τελευταία ευκαιρία
Στη Σύνοδο θα λάβουν μέρος η Angela Merkel, ο Hollande, ο Juncker και ο επικεφαλής του Eurogroup, J. Dijsselbloem
Σε μίνι Σύνοδο Κορυφής για την Ελλάδα στις 25 - 26 Ιουνίου, στο περιθώριο της προγραμματισμένης Συνόδου Κορυφής των ηγετών της Ε.Ε. προσανατολίζονται Γαλλία και Γερμανία.
Στη Σύνοδο θα λάβουν μέρος η Καγκελάριος της Γερμανίας Angela Merkel, o πρόεδρος της Γαλλίας Francois Hollande, ο πρόεδρος της Κομισιόν Jean Claude Juncker και ο επικεφαλής του Eurogroup, Jeroen Dijsselbloem, σύμφωνα με την Καθημερινή. 
Δεδομένου ότι δεν πρόκειται να ληφθούν αποφάσεις στη σημερινή συνεδρίαση του Eurogroup στο Λουξεμβούργο, θεωρείται επιβεβλημένη μια απόφαση σε πολιτικό επίπεδο.
Ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης δεν θα καταθέσει σήμερα νέα πρόταση στο Eurogroup, ενώ δεν διαφαίνεται διάθεση συμβιβασμού από καμία πλευρά.
Ελληνική κυβέρνηση και δανειστές υποστηρίζουν ότι δεν έχουν περαιτέρω περιθώρια υποχωρήσεων.
Χθες ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον πρόεδρο της Κομισιόν, Jean Claude Juncker, σε μια προσπάθεια αποκλιμάκωσης της έντασης.
Σήμερα η Καγκελάριος της Γερμανίας Angela Merkel χαρακτήρισε εφικτή τη συμφωνία, εφόσον η Αθήνα επιδείξει θέληση για την εφαρμογή μεταρρυθμίσεων και ασκώντας κριτική στους χειρισμούς της Ελλάδας.
Σημειώνεται ότι το προηγούμενο διάστημα ήταν έντονη η φημολογία για έκτακτη Σύνοδο Κορυφής για την Ελλάδας εντός του Σαββατοκύριακου, ωστόσο η Ε.Ε. έχει διαψεύδει κατηγορηματικά αυτό το ενδεχόμενο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης