Τελευταία Νέα
Πολιτική

Επικοινωνία Lew με τον Τσίπρα - «Επείγουσα η επίτευξη συμφωνίας» τονίζει ο Αμερικανός ΥΠΟΙΚ

Επικοινωνία Lew με τον Τσίπρα - «Επείγουσα η επίτευξη συμφωνίας» τονίζει ο Αμερικανός ΥΠΟΙΚ
Ο Αμερικανός υπουργός επικοινώνησε με τον Αλέξη Τσίπρα, καθιστώντας άκρως επείγουσα την επίτευξη συμφωνίας
Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αλέξη Τσίπρα είχε σήμερα το απόγευμα ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Jack Lew, καθιστώντας αναγκαία την επίτευξη συμφωνίας.
Ειδικότερα, ο Αμερικανός υπουργός επικοινώνησε με τον Αλέξη Τσίπρα, καθιστώντας άκρως επείγουσα την επίτευξη συμφωνίας.
«Ο J. Lew υπογράμμισε στον Αλ. Τσίπρα την ανάγκη να υπάρξει ένα πραγματικός συμβιβασμός της Ελλάδας με τους δανειστές» αναφέρει ο δημοσιογράφος των Financial Times, Peter Spiegel.
Μία αποτυχία στις διαπραγματεύσεις θα συνεπάγεται άμεσες δυσκολίες για την Ελλάδα και αβεβαιότητα για την ευρωπαϊκή και παγκόσμια οικονομία, συνέχισε ο J. Lew.
Σύμφωνα με πηγές της ελληνικής κυβέρνησης, κατά την συνομιλία «εκφράστηκε η πρόθεση της ελληνικής πλευράς για γεφύρωση των διαφορών ανάμεσα στις δύο πλευρές».
Νωρίτερα, άμεση λύση του ελληνικού προβλήματος ζήτησε από Αθήνα και Βρυξέλλες ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Josh Earnest.
Ειδικότερα, ο Αμερικανός αξιωματούχος κατέστησε αναγκαία την επίλυση της ελληνικής κρίσης, καθώς σε διαφορετική περίπτωση, θα προκληθούν αναταραχές στις διεθνείς αγορές.
Όπως εξήγησε, όλες οι πλευρές θα έπρεπε να ενδιαφέρονται για το πώς η Ελλάδα θα επιστρέψει σε ισχυρή οικονομική οδό με έναν τρόπο που δεν θα προκαλέσει κλυδωνισμούς στις διεθνείς αγορές.
«Ο Λευκός Οίκος ελπίζει ότι η κατάσταση θα επιλυθεί προτού υπάρξουν αρνητικές επιπτώσεις στην παγκόσμια οικονομία» κατέληξε ο Josh.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης