Τελευταία Νέα
Πολιτική

Βαρουφάκης στο Spiegel: Ρωτήστε την Merkel εάν θα υπάρξει συμφωνία - Δεν υπάρχει περιθώριο νέων παραχωρήσεων

Βαρουφάκης στο Spiegel: Ρωτήστε την Merkel εάν θα υπάρξει συμφωνία - Δεν υπάρχει περιθώριο νέων παραχωρήσεων
«Οι προτάσεις της Αθήνας είναι ήδη σκληρές και απάνθρωπες»
«Ρωτήστε την κυρία Merkel, εάν θα υπάρξει συμφωνία» υπογράμμισε ο Γιάνης Βαρουφάκης, τονίζοντας πως δεν υπάρχουν περιθώρια περαιτέρω υποχώρησης της ελληνικής κυβέρνησης.
Μιλώντας στο «Spiegel Online», ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών υποστήριξε πως η Ελλάδα δεν έχει περιθώρια για περαιτέρω παραχωρήσεις προς τους πιστωτές.
«Οι προτάσεις της Αθήνας είναι ήδη σκληρές και απάνθρωπες» τόνισε χαρακτηριστικά, καθιστώντας σαφές πως η Γερμανία ουδέποτε θα εφάρμοζει τέτοιου είδους μεταρρυθμίσεις.
«Η μπάλα βρίσκεται στο γήπεδο της Γερμανίας» συνέχισε παράλληλα.
«Ρωτήστε την κυρία Merkel, εάν θα υπάρξει συμφωνία έως το τέλος της εβδομάδας» υποστήριξε εν συνεχεία.
Όπως εξήγησε, η Ελλάδα θα συναινέσει σε μία συμφωνία, μόνο εάν προβλέπεται η αναδιάρθρωση του χρέους, η ενίσχυση των επενδύσεων και η επίλυση της κρίσης ρευστότητας.
Νωρίτερα, μιλώντας στην επίσης γερμανική Bild, ο Έλληνας υπουργός ερωτηθείς αν θα παρουσιάσει μια τέτοια λίστα, είπε «όχι, διότι το Eurogroup δεν είναι ο σωστός χώρος να παρουσιαστούν προτάσεις που δεν έχουν περάσει προηγουμένως από συζήτηση και διαπραγμάτευση σε χαμηλότερο επίπεδο».
«Η ελληνική διαπραγματευτική ομάδα, όμως, θα είναι έτοιμη ανά πάσα στιγμή να βρει μια πλήρη λύση με τους εταίρους μας», τόνισε ο κ.Βαρουφάκης, επισημαίνοντας ότι οι αντιπρόσωποι των τριών θεσμών πρέπει να επιστρέψουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων «με ξεκάθαρη και εύρωστη» πρόταση.
Χθες ο κ.Βαρουφάκης υποστήριξε ότι τρεις θεσμοί έχουν διαφορετικές κόκκινες γραμμές. 
Άλλο να διαπραγματεύεσαι με έναν θεσμό και άλλο με τρεις θεσμούς που δεν θέλουν το ίδιο πράγμα, τόνισε ο κ.Βαρουφάκης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης