Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τσακαλώτος: Δεν υπήρξε ρήξη, απλά δεν ήταν αρμόδιοι για διαπραγμάτευση

Τσακαλώτος: Δεν υπήρξε ρήξη, απλά δεν ήταν αρμόδιοι για διαπραγμάτευση
Δεν υπήρξε ρήξη στις διαπραγματεύσεις το Σαββατοκύριακο 13-14 Ιουνίου υπογραμμίζει ο αναπληρωτής υπουργός Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων 
Δεν υπήρξε ρήξη στις διαπραγματεύσεις στις Βρυξέλλες το Σαββατοκύριακο 13-14 Ιουνίου υπογραμμίζει ο αναπληρωτής υπουργός Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων Ευκλείδης Τσακαλώτος, που μετείχε στην ελληνική αποστολή, σημειώνοντας ότι από την πλευρά των δανειστών δεν υπήρξε ομάδα εξουσιοδοτημένη για διαπραγμάτευση.
«Εμείς τους εξηγήσαμε ότι όταν από την άλλη μεριά έχουμε ανθρώπους που έχουν εξουσιοδότηση να διαπραγματευθούμε είμαστε έτοιμοι να συζητήσουμε σοβαρά.
Προφανώς πρέπει να βρούμε κάποια άλλη σύνθεση, κάποιο άλλο φόρουμ για να μπορεί να γίνει αυτή η συζήτηση» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.
Όπως είπε «πρέπει ν’ αλλάξει το κλίμα, να έχουμε λύση και για το χρέος και για το χρηματοδοτικό και για τις μεγάλες μεταρρυθμίσεις που χρειάζονται και αυτά τα βλέπουμε ως ένα μεγάλο πακέτο», που ο λαός υποστηρίζει.
Παράλληλα, σχολιάζοντας τις απαιτήσεις των δανειστών, που επιμένουν σε μειώσεις συντάξεων, σημείωσε ότι «δεν τιμά τους εταίρους μας να επιμένουν για μειώσεις των συντάξεων» ενώ επανέλαβε ότι «πάντα εγγυόμαστε τους μισθούς και τις συντάξεις», ερωτηθείς για το αν η χώρα θα είναι σε θέση να πληρώσει τις υποχρεώσεις της στο τέλος του μήνα.
Ο υπουργός σημείωσε ακόμα, στο ίδιο μήκος κύματος με τις τελευταίες δηλώσεις του πρωθυπουργού για την πορεία των διαπραγματεύσεων, ότι : «Η Ευρώπη έχει να επιλύσει όχι μόνο πολιτικά, όχι μόνο οικονομικά ζητήματα, αλλά και θέματα δημοκρατίας.
Αντέχει αυτή η Ευρώπη τον πλουραλισμό;
Αντέχει το γεγονός πώς δεν είναι ανάγκη όλες οι χώρες να έχουν ακριβώς τις ίδιες πολιτικές στην ίδια κατεύθυνση;
Είναι μια πολύ μεγάλη στιγμή για την Ευρώπη τώρα που μιλάμε.
Το μεγάλο θέμα είναι αν η Ευρώπη αντέχει και θέλει να είναι πλουραλιστική. Ότι θα υπάρχουν και χώρες και οικονομίες που θα έχουν ιδιαιτερότητες και διαφορές».


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης