Τελευταία Νέα
Πολιτική

Spiegel: Η σταθεροποίηση της Ελλάδα είναι στα γεωστρατηγικά συμφέροντα της Ευρώπης και της Δύσης

Spiegel: Η σταθεροποίηση της Ελλάδα είναι στα γεωστρατηγικά συμφέροντα της Ευρώπης και της Δύσης
Μια εύθραυστη Ευρώπη, που βρίσκεται στο πλευρό του ΝΑΤΟ θα ήταν μεγάλος πειρασμός για τη Ρωσία του V. Putin
Την πολιτική σταθερότητα στην Ευρώπη και το σημαντικό γεωπολιτικό ρόλο της Ελλάδας σχολιάζει σε σημερινό δημοσίευμα του το γερμανικό Spiegel δίνοντας μια άλλη διάσταση των διαπραγματεύσεων που βρίσκονται σε εξέλιξη στις Βρυξέλλες.
Όπως αναφέρει «η σταθεροποίηση της Ελλάδα είναι στα γεωστρατηγικά συμφέροντα της Ευρώπης και ολόκληρης της Δύσης. Μια εύθραυστη Ευρώπη, που βρίσκεται στο πλευρό του ΝΑΤΟ θα ήταν μεγάλος πειρασμός για τη Ρωσία του V. Putin.
Κι αυτό γιατί η Ευρώπη ανησυχεί για τις εδαφικές φιλοδοξίες του ρώσου προέδρου και την προσπάθεια του να δημιουργήσει ένα μπλοκ εξουσίας κάτω από την επιρροή του.
Η οικονομική βοήθεια προς την Ελλάδα θα ανακόψει την επεκτατική διάθεση του Putin στην Ευρώπη.
Επιστρέφοντας στην πορεία των διαπραγματεύσεων το περιοδικό κάνει λόγο για «την κόπωση που έχει εξαντλήσει τους έλληνες οι οποίοι μετά από πέντε χρόνια σκληρής λιτότητας και μήνες διαπραγματεύσεων χάνουν τις ελπίδες τους» τονίζει το γερμανικό Spiegel σε σημερινό του δημοσίευμα.
Οπως αναφέρει στη γερμανική του έκδοση, «η πιθανότητα η Ελλάδα να οδηγηθεί σε πτώχευση και να εγκαταλείψει το ευρώ είναι πιο πιθανή από ποτέ».
Όπως τονίζεται στο δημοσίευμα, «αυτή η ιστορία δεν έχει φτάσει ακόμη στο τέλος της. Το ερώτημα είναι τι θα συμβεί την επόμενη ημέρα μετά την ημερομηνία Χ;»
Και τονίζει πως «η χρεοκοπία της Ελλάδας, θα ήταν σίγουρα μια τραγωδία, ειδικά για τους ίδιους τους Έλληνες. Όμως, θα δημιουργήσει πρόβλημα και στους θεσμούς, την ΕΕ, την ΕΚΤ και το ΔΝΤ, οι οποίοι ακόμα προσπαθούν να χαράξουν μια πολιτική για να βρεθεί λύση» υπογραμμίζει το Spiegel.
Επικαλούμενο πηγές του το γερμανικό περιοδικό υποστηρίζει, ότι ακόμη και οι απόμενες ημέρες θα είναι ταραχώδεις.
Την Πέμπτη, έχει προγραμματιστεί συνάντηση του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, το όργανο που έχει μέχρι στιγμής εμποδίσει την κατάρρευση του ελληνικού τραπεζικού συστήματος.
Το απόγευμα της ίδιας μέρας θα συναντηθούν και οι υπουργοί Οικονομικών των χωρών της ευρωζώνης σε μια ακόμη προσπάθεια να συμφωνήσουν εάν θα καταβάλλουν την οικονομική βοήθεια προς την Ελλάδα.
Μετά από αυτό, θα χρειαστεί τα ευρωπαϊκά κοινοβούλια, μεταξύ των οποίων και το γερμανικό, να επιβεβαιώσουν την απόφαση αυτή ενώπιον του ΕΜΣ (Ταμείο Διάσωσης).
Σε αντίθετη περίπτωση, το ελληνικό κράτος μπορεί να χρεοκοπήσει και οι έλληνες θα υποφέρουν - κάτω από υψηλό πληθωρισμό και δυσλειτουργικές αρχές.
Τα δεινά της ελληνικής κοινωνίας» υπογραμμίζει το γερμανικό περιοδικό το οποίο τονίζει ότι ακόμη και αυτό που συμβαίνει τώρα, είναι ιδιαίτερα επικίνδυνο για την πορεία του ευρώ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης