Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ευρωπαϊκές πηγές: Συζήτηση και όχι διαπραγμάτευση η συνάντηση του Σαββάτου στις Βρυξέλλες

Ευρωπαϊκές πηγές: Συζήτηση και όχι διαπραγμάτευση η συνάντηση του Σαββάτου στις Βρυξέλλες
Σύμφωνα με πληροφορίες στη συνάντηση με την ελληνική αντιπροσωπεία θα συμμετάσχουν, εκτός από εκπροσώπους της Κομισιόν, στελέχη της ΕΚΤ και του ΔΝΤ
Απλώς συζήτηση και όχι διαπραγμάτευση χαρακτηρίζουν ευρωπαϊκές πηγές τη νέα συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί στις Βρυξέλλες το Σάββατο με θέμα την Ελλάδα.
Σύμφωνα με αυτές τις πηγές η ελληνική αντιπροσωπεία που θα μεταβεί στην έδρα της Κομισιόν, αποτελούμενη από τους Γ. Δραγασάκη, Ευ. Τσακαλώτο, Ν. Παππά και Γ. Χουλιαράκη θα έχει επαφές με εξουσιοδοτημένους εκπροσώπους του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Jean Claude Juncker.
«Εμείς δεν είμαστε οι δανειστές, αλλά είμαστε έτοιμοι να συναντηθούμε με όποια πλευρά επιθυμεί να συζητήσει.
Όλες οι συναντήσεις μπορεί να αποδειχθούν χρήσιμες, αλλά η συγκεκριμένη δεν συνιστά διαπραγμάτευση», διευκρίνισε αξιωματούχος, προσθέτοντας ότι η όποια συμφωνία πρέπει να γίνει και με τους τρεις θεσμούς και μετά να εγκριθεί από τους δανειστές, στους οποίους δεν συμπεριλαμβάνεται η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Στη συνάντηση δεν αποκλείεται πάντως να υπάρχει και εκπροσώπηση από την ΕΚΤ, όπως δήλωσε άλλη ευρωπαϊκή πηγή.
Την ίδια πληροφορία μετέδωσε και ο ανταποκριτής του Mega στην Ουάσιγκτον, Μιχάλης Ιγνατίου, σύμφωνα με τον οποίο στελέχη του ΔΝΤ και της ΕΚΤ θα μεταβούν το Σάββατο στις Βρυξέλλες, κατόπιν πρωτοβουλίας του προέδρου της Κομισιόν, προκειμένου να συμμετάσχουν στις νέες συνομιλίες με την ελληνική αντιπροσωπεία.
Σύμφωνα με ανώτατες ελληνικές κυβερνητικές πηγές:
1.Η ελληνική πλευρά είναι έτοιμη να καταθέσει αντιπροτάσεις, προκειμένου να γεφυρωθούν οι εναπομείνασες διαφορές, όπως ακριβώς συμφωνήθηκε στις συναντήσεις του Πρωθυπουργού στις Βρυξέλλες, τόσο με τους ηγέτες της Γερμανίας και της Γαλλίας όσο και με τον Πρόεδρο Γιούνκερ.
2.Εκπρόσωποι του Έλληνα Πρωθυπουργού θα βρίσκονται αύριο το πρωί στις Βρυξέλλες, προκειμένου να συναντηθούν με εκπροσώπους των επικεφαλής των θεσμών.
3.Η εκτίμηση της ελληνικής κυβέρνησης είναι ότι βρισκόμαστε περισσότερο από άλλοτε κοντά σε συμφωνία, αφού η διαφορά στα πρωτογενή πλεονάσματα είναι μόνο της τάξης του 0,25%.
4.Συνεπώς αυτό που χρειάζεται είναι πολιτική βούληση αλληλοκατανόησης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης