Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τρόπους σύγκλισης για το δημοσιονομικό κενό του 2015 - 2016 αναζήτησαν Moscovici, Παππάς και Τσακαλώτος

Τρόπους σύγκλισης για το δημοσιονομικό κενό του 2015 - 2016 αναζήτησαν Moscovici, Παππάς και Τσακαλώτος
«Πήγε καλά, μάλλον κλείνουμε τα δημοσιονομικά» σχολιάζουν πηγές του Μαξίμου
(upd4) Τρόπους σύγκλισης στο φλέγον ζήτημα του δημοσιονομικού κενού αναζήτησαν στις Βρυξέλλες οι Moscovici, Παππάς και Τσακαλώτος.
Κατά τη διάρκεια της δίωρης συνάντησής τους, οι τρεις άνδρες αναζήτησαν τους πιθανούς τρόπους γεφύρωσης των διαφορών για το δημοσιονομικό κενό του 2015 και του 2016.
Η συνάντηση του Νίκου Παππά και του Ευκλείδη Τσακαλώτου με τον Pierre Moscovici πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες.
Εκτός του δημοσιονομικού κενού εξετάστηκε και ο τρόπος συνέχισης των διμερών διαπραγματεύσεων, ώστε η συμφωνία να καταστεί εφικτή όσο το δυνατόν συντομότερα.
Πηγές του Μαξίμου, σχολιάζοντας τη συνάντηση, υποστήριξαν πως «πήγε καλά, μάλλον κλείνουμε τα δημοσιονομικά».
Αναφερόμενη στη συνάντηση, η Anika Brightheart, εκπρόσωπος του Επίτροπου, υποστήριξε πως «σε αυτό το στάδιο των διαβουλεύσεων, όλες οι ανταλλαγές πληροφοριών είναι χρήσιμες».
Παράλληλα, διευκρίνισε πως δεν είναι δυνατή η επίτευξη συμφωνίας, δίχως τη συγκατάθεση και των τριών θεσμών.
«Αυτοί είναι οι κανόνες του παιχνιδιού, όπως συμφωνήθηκαν μεταξύ της Ελλάδας και των άλλων χωρών της ευρωζώνης, στις 20 Φεβρουαρίου» κατέληξε η εκπρόσωπος του P. Moscovici.
Αξίζει να σημειωθεί πως οι Παππάς – Τσακαλώτος βρίσκονται στις Βρυξέλλες προκειμένου να συμμετάσχουν στη συνεδρίαση του Brussels Group.
Στο πλευρό των δύο υπουργών, βρίσκεται και ο πρόεδρος του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων, Γ. Χουλιαράκης.
Η παρουσία των Τσακαλώτου – Παππά στη συνεδρίαση του Brussels Group θεωρείται ότι αποτελεί ένα μήνυμα από την ελληνική κυβέρνηση να προχωρήσουν οι διαπραγματεύσεις με τους δανειστές και να πέσουν οι τόνοι ύστερα από την ανταλλαγή σκληρών ανακοινώσεων μεταξύ του Μεγάρου Μαξίμου και του προέδρου της Κομισιόν, Jean Claude Juncker κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου.
Κίνηση ιδιαίτερης σημασίας ενόψει και της συνάντησης που θα έχει την Τετάρτη 10 Ιουνίου ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με την καγκελάριο της Γερμανίας, Angela Merkel και τον πρόεδρο της Γαλλίας, Francois Hollande.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης