Τελευταία Νέα
Πολιτική

Παπαδημούλης (ΣΥΡΙΖΑ): Επιτακτική ανάγκη η συμφωνία – Χρειαζόμαστε λύσεις και όχι κάλπες

Παπαδημούλης (ΣΥΡΙΖΑ): Επιτακτική ανάγκη η συμφωνία – Χρειαζόμαστε λύσεις και όχι κάλπες
Όσοι προσβλέπουν σε «αριστερή παρένθεση», μπορούν να περιμένουν τόνισε ο κ.Παπαδημούλης
Την άποψη πως η συμφωνία με τους δανειστές είναι επιτακτική ανάγκη καθώς είναι επείγον να πάρει ανάσα η χώρα και η οικονομία εξέφρασε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δ. Παπαδημούλης.
Σε δηλώσεις του στο stasinews.gr ο κ.Παπαδημούλης απέκλεισε το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, υπογραμμίζοντας πως «ο τόπος μας θέλει επειγόντως λύσεις και όχι κάλπες».
«Υπάρχει νωπή ακόμη λαϊκή εντολή για εντατική προσπάθεια προς μια κοινά αποδεκτή λύση με τους εταίρους και δανειστές.
Είναι επείγον να πάρει ανάσα η χώρα και η οικονομία, να πάρει μπροστά η σύγκρουση με τα συμφέροντα και τις στρεβλώσεις που διόγκωσαν σε καταστροφικό βαθμό την κρίση που περνά η χώρα.
Δεν είναι ώρα για εκλογικά και μικροκομματικά σενάρια, είναι ώρα για προσήλωση στη διαπραγμάτευση και αναζήτηση της βέλτιστης λύσης για τη χώρα», τόνισε ο κ.Παπαδημούλης, ο οποίος ερωτηθείς για τη σκληρή στάση που επιδεικνύουν οι δανειστές, απάντησε πως είναι αναμενόμενες «κάποιες σκληρές ρητορικές εξάρσεις» στην τελική ευθεία της διαπραγμάτευσης.
« Γι’ αυτό και χρειάζεται προσοχή, ψυχραιμία και έμφαση στην ουσία, που είναι ένας αξιοπρεπής συμβιβασμός, με αμοιβαίες υποχωρήσεις.
Η πλευρά των εταίρων μας δεν έχει ενιαία θέση έναντι ελληνικού ζητήματος.
Υπάρχουν οι ακραίοι δογματικοί του νεοφιλελευθερισμού, που θέλουν να ταπεινωθεί η Ελλάδα και οι πολίτες της, που τόλμησαν να αναδείξουν αριστερή κυβέρνηση.
Ωστόσο, εκτιμώ ότι τον τελικό λόγο θα έχει η ηπιότερη τάση, που επιθυμεί να υπάρξει μία λογική συμβιβαστική λύση εντός ΕΕ και Ευρωζώνης» υπογράμμισε ο κ.Παπαδημούλης.
Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε πως μια ρήξη Ελλάδας – εταίρων δεν θα είναι ένα απλό οικονομικό – πιστωτικό ατύχημα.
«Θα έχει σεισμικές επιπτώσεις σε πολύ ευρύτερη κλίμακα.
Αμέσως θα τεθεί το ερώτημα «ποιος θα είναι ο επόμενος», ενώ η οικονομική και πολιτική αξιοπιστία της ΕΕ θα πληγεί, σε μία κρίσιμη γεωπολιτική συγκυρία για την άμεση γειτονιά μας (Ουκρανία, Μέση Ανατολή).
Το κόστος μιας «μη συμφωνίας» υπολογίζεται τουλάχιστον στο 1 τρις ευρώ και αυτό σημαίνει πολλά και για τους δανειστές» επεσήμανε ο κ.Παπαδημούλης.
Όσον αφορά τις πολιτικές εξελίξεις ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι «όσοι προσβλέπουν σε “αριστερή παρένθεση”, μπορούν να περιμένουν».
«Ο ΣΥΡΙΖΑ ήρθε για να κυβερνήσει και να παράξει χειροπιαστό έργο για την κοινωνία» είπε ο κ.Παπαδημούλης, εκτιμώντας ότι δεν πρόκειται να υπάρξει καμία φωνή μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ που θα πυροδοτήσει την ατμόσφαιρα, αποδυναμώνοντας τη δύναμη της ελληνικής κυβέρνησης.
«Η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός έχουν την στήριξη όλων, τόσο στη διαπραγμάτευση, όσο και στη συμφωνία που είναι κοντά.
H κυβέρνηση Τσίπρα έχει ισχυρή εντολή για διαπραγμάτευση, για τη βέλτιστη δυνατή λύση εντός ευρώ και ορίζοντα τετραετίας στο έργο της.
Σε ένα τόσο κρίσιμης σημασίας θέμα, εκτιμώ ότι όλοι στον ΣΥΡΙΖΑ θα στηρίξουν αποφασιστικά την κυβέρνηση.
Είναι πρωτίστως ζήτημα πολιτικής ευθύνης.
Κανένα κορυφαίο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, ανεξαρτήτως τάσης, δεν πρόκειται να δημιουργήσει θέμα στην κυβέρνηση» εκτίμησε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης