Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σταθάκης (υπ. Οικονομίας): Κανένα πραγματικό πρόβλημα με τις ελληνικές τράπεζες – Δεν θα έλυναν το πρόβλημα οι εκλογές

Σταθάκης (υπ. Οικονομίας): Κανένα πραγματικό πρόβλημα με τις ελληνικές τράπεζες – Δεν θα έλυναν το πρόβλημα οι εκλογές
Περικοπές στις συντάξεις και ΦΠΑ τα κύρια «αγκάθια» στις διαπραγματεύσεις τόνισε ο υπουργός Οικονομίας
Την πεποίθηση του ότι σχετικά σύντομα θα μπορούσε να υπάρξει μια συμφωνία μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των δανειστών εξέφρασε ο υπουργός Οικονομίας, Γ. Σταθάκης.
Σε δηλώσεις του στην τηλεόραση του Bloomberg, ο κ.Σταθάκης τόνισε ότι τα κύρια «αγκάθια» στις διαπραγματεύσεις είναι οι περικοπές στις συντάξεις και ο ΦΠΑ.
Ο κ.Σταθάκης, αναφερόμενος στις ελληνικές τράπεζες, υπογράμμισε πως δεν αντιμετωπίζουν πραγματικά προβλήματα, ενώ ερωτηθείς σχετικά με το εάν η Ελλάδα θα είναι συνεπής στις εξωτερικές της υποχρεώσεις, τόνισε ότι η Ελλάδα θα συνεχίσει να εξυπηρετεί το χρέος της όσο αυτό είναι εκ των πραγμάτων εφικτό.
«Είμαστε προσηλωμένοι στην αποπληρωμή των δανείων για όσο μπορούμε» είπε ο κ.Σταθάκης υπενθυμίζοντας πως η χώρα πληρώνει τις δόσεις της για πάνω από έναν χρόνο χωρίς να έχει λάβει τις αντίστοιχες πληρωμές από τους πιστωτές.
Πάντως παραδέχθηκε πως θα υπάρξουν τεράστιες πιέσεις τον Ιούλιο και τον Αύγουστο.
Ο υπουργός Οικονομίας ανέφερε πως οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ θα ακολουθήσουν την όποια απόφαση της κυβέρνησης, ενώ εκτίμησε πως οι πρόωρες εκλογές δεν θα έδιναν λύση στα υφιστάμενα προβλήματα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης