Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κωνσταντινόπουλος (ΠΑΣΟΚ): Η νέα γενιά του κόμματος δεν αναλαμβάνει τις αμαρτίες του παρελθόντος

Κωνσταντινόπουλος (ΠΑΣΟΚ): Η νέα γενιά του κόμματος δεν αναλαμβάνει τις αμαρτίες του παρελθόντος
Αν δεν καταφέρουμε να ακολουθήσουμε τις εξελίξεις και να μετασχηματιστούμε δεν θα έχουμε λόγο ύπαρξης
«Αν δεν καταφέρουμε να ακολουθήσουμε τις εξελίξεις και να μετασχηματιστούμε δεν θα έχουμε λόγο ύπαρξης», δήλωσε στο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ ο υποψήφιος για την προεδρία του κόμματος Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος.
«Δεν είμαστε δύναμη καιροσκόπων, είμαστε έτοιμοι να προχωρήσουμε με τόλμη και να γίνουμε μια σύγχρονη ευρωπαϊκή μεταρρυθμιστική δύναμη», τόνισε στην ομιλία του στο 10ο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ και πρότεινε το ΠΑΣΟΚ να συναντηθεί με όλες τις δυνάμεις της Κεντροαριστεράς.
Επιπλέον, ζήτησε η εκλογή του νέους προέδρου, μετά την αποχώρηση του Ευ. Βενιζέλου, να γίνει από τη βάση και με πιστοποιημένο μητρώο και να αποφασιστεί η πραγματοποίηση νέου συνεδρίου την άνοιξη του 2016 για τον μετασχηματισμό του κόμματος, όπως ακριβώς προβλέπει το καταστατικό.
Παράλληλα, άσκησε αυστηρή κριτική στα κακώς κείμενα του ΠΑΣΟΚ και σε συμπεριφορές στελεχών κάνοντας λόγο στη μεταρρύθμιση Γιαννίτση στο Ασφαλιστικό, λέγοντας πως εάν είχε περάσει δεν θα φτάναμε σήμερα εδώ.
Μίλησε για ευθύνες όσων πλούτισαν στο όνομα του ΠΑΣΟΚ και είπε ότι η νέα γενιά του κόμματος, στην οποία ανήκει και ο ίδιος, σήκωσε μια ευθύνη που δεν της αναλογούσε.
Με αφορμή τα στοιχεία για την οικονομική χρεοκοπία του ΠΑΣΟΚ, που παρουσίασε ο γενικός διευθυντής του κόμματος Νίκος Σαλαγιάννης, ο Οδ. Κωνσταντινόπουλος δήλωσε πως «δεν αναλαμβάνουμε αμαρτίες του παρελθόντος» και ζήτησε η νέα ηγεσία να καταθέσει όλα τα στοιχεία και να αποδοθούν ευθύνες όπου υπάρχουν.
«Εμείς ζούμε για την παράταξη και όχι από την παράταξη», σημείωσε.
Αναφερόμενος στον Ευάγγελο Βενιζέλο είπε ότι τον χρειάζονται δίπλα τους στη νέα προσπάθεια γιατί αναγνωρίζουν τη συμβολή και την αγωνία του για την παράταξη και τη χώρα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης