Τελευταία Νέα
Πολιτική

Βαρουφάκης προς Ευρωομάδα Πρασίνων: Στόχος μια συνολική συμφωνία οικονομικά και κοινωνικά βιώσιμη

Βαρουφάκης προς Ευρωομάδα Πρασίνων: Στόχος μια συνολική συμφωνία οικονομικά και κοινωνικά βιώσιμη
Οι αντιπρόσωποι των Πρασίνων αναφέρθηκαν ιδιαίτερα στα ποιοτικά στοιχεία που πρέπει να έχει μια επενδυτική πολιτική κοινωνικά προσανατολισμένη, ώστε να εξασφαλίζει την περιβαλλοντική και ενεργειακή προοπτική της Ελλάδας
«Στόχος της ελληνικής κυβέρνησης είναι να επιτευχθεί μια συνολική συμφωνία που θα είναι οικονομικά και κοινωνικά βιώσιμη», επισήμανε σχετικά με τις διαπραγματεύσεις ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, σε συνάντησή του, την Παρασκευή με τους εκπροσώπους της Ευρωομάδας των Πρασίνων (The Greens/European Free Alliance) Philippe Lamberts, Co-President, και Βούλα Τσέτση, Γενική Γραμματέα.
Στη συνάντηση συμμετείχε και ο αναπληρωτής υπουργός ΥΠΕΚΑ, Γιάννης Τσιρώνης.
O κ. Lamberts και η κ. Τσέτση εξέφρασαν στον υπουργό την κατανόηση και την συμπαράσταση των Πρασίνων προς την ελληνική θέση ότι η αντιμετώπιση του χρέους στη βάση της βιωσιμότητας και της ανάπτυξης και ένα σημαντικό επενδυτικό πρόγραμμα αποτελούν την καλύτερη απάντηση για την αντιμετώπιση της κρίσης.
Οι αντιπρόσωποι των Πρασίνων αναφέρθηκαν ιδιαίτερα στα ποιοτικά στοιχεία που πρέπει να έχει μια επενδυτική πολιτική κοινωνικά προσανατολισμένη, ώστε να εξασφαλίζει την περιβαλλοντική και ενεργειακή προοπτική της Ελλάδας.
Ο κ. Βαρουφάκης συμφώνησε απόλυτα μαζί τους και τόνισε ότι αυτό ακριβώς αποτελεί προτεραιότητα της κυβέρνησης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης