Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ερώτηση Καϊλή σε Draghi - Θα στηρίξει Ελλάδα και τράπεζες η ΕΚΤ, αν υπάρξει πιστωτικό γεγονός;

Ερώτηση Καϊλή σε Draghi - Θα στηρίξει Ελλάδα και τράπεζες η ΕΚΤ, αν υπάρξει πιστωτικό γεγονός;
Η ευρωβουλευτής ρωτάει με ποιους τρόπους η ΕΚΤ θα κινηθεί για να απορροφήσει τους κραδασμούς ενός πιστωτικού γεγονότος στον τραπεζικό τομέα
Επίκαιρη ερώτηση στον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Mario Draghi κατέθεσε πρόσφατα η ευρωβουλευτής της Ελιάς (ΠΑΣΟΚ) Εύα Καϊλή, σχετικά με το πώς θα κινηθεί η ΕΚΤ σε περίπτωση πιστωτικού γεγονότος στην Ελλάδα. 
Στην ερώτησή της υπογραμμίζει ότι η λογική της Ευρωπαϊκής Τραπεζικής Ένωσης είναι να αποδεσμευτεί η σταθερότητα του τραπεζικού συστήματος από τα ζητήματα χρέους των κρατών-μελλών, κάτι όμως που δεν συμβαίνει στην περίπτωση της Ελλάδας, καθώς η παροχή του ELA συνδέεται άμεσα με την εκπλήρωση των δανειακών υποχρεώσεων της χώρας.
Στη βάση αυτή, η ευρωβουλευτής ρωτάει τον διοικητή της ΕΚΤ, αν και σε ποιο βαθμό ενδεχόμενο πιστωτικό γεγονός θα επιδράσει στην αξία των εγγυήσεων των τραπεζών για τη παροχή του ELA καθώς και στο ύψος του «haircut».
Επίσης τον ρωτάει με ποιους τρόπους η ΕΚΤ θα κινηθεί για να απορροφήσει τους κραδασμούς ενός πιστωτικού γεγονότος στον τραπεζικό τομέα προκειμένου να προστατευτούν, η πραγματική οικονομία της Ελλάδας, η παροχή ρευστότητας στους πολίτες και η εύρυθμη λειτουργία της αγοράς.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης