Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σπυράκη στο Bloomberg: Η Ελλάδα δεν είναι Ζάμπια και η συγκυβέρνηση δεν έχει εντολή για χρεοκοπία

Σπυράκη στο Bloomberg: Η Ελλάδα δεν είναι Ζάμπια και η συγκυβέρνηση δεν έχει εντολή για χρεοκοπία
«Πολιτική απόφαση που υπονομεύει την αξιοπιστία της Ελλάδας και επεκτείνει την αβεβαιότητα», απόφαση για ενοποίηση των δόσεων
«Η Ελλάδα δεν είναι Ζάμπια και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν έχει εντολή για χρεοκοπία», υπογράμμισε σήμερα, σε δηλώσει της στο πρακτορείο Bloomberg, η ευρωβουλευτής της ΝΔ, κ. Μαρία Σπυράκη.
Στη συνέχεια χαρακτήρισε «πολιτική απόφαση που υπονομεύει την αξιοπιστία της Ελλάδας και επεκτείνει την αβεβαιότητα», την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να ομαδοποιήσει τις δόσεις του ΔΝΤ.
«Η Ελλάδα βρίσκεται σε σημείο «μετά τα μεσάνυχτα» για την πιθανότητα μιας χρεοκοπίας», προειδοποίησε η ευρωβουλευτής, η οποία τόνισε ότι δεν υπάρχει επιλογή ανάμεσα στο να καλυφθούν τα ομόλογα ή να πληρωθούν οι μισθοί και οι συντάξεις, καθώς αποτελεί υποχρέωση της κυβέρνησης η διευθέτηση και των δυο.
Αναλυτικότερα, σχολίασε πως «εάν ο Τσίπρας αποφασίσει να μην καλύψει τα ομόλογα τότε τον επόμενο μήνα δεν θα υπάρχουν χρήματα να πληρωθούν ούτε μισθοί, ούτε συντάξεις.
Η κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη να αναλάβει την ευθύνη για το μέλλον του ελληνικού λαού.
Δεν υπάρχει εντολή για έξοδο από την ευρωζώνη, δεν υπάρχει εντολή για χρεοκοπία».
Αξίζει να αναφερθεί ότι η κ. Σπυράκη δεν τάσσεται υπέρ των πρόωρων εκλογών, καθώς «δεν υπάρχει ανάγκη», ενώ χαρακτήρισε ως παραδοχή της αδυναμίας του κ. Τσίπρα να ηγηθεί της πλειοψηφίας που στηρίζει τώρα την κυβέρνησή του στο κοινοβούλιο, μια πιθανή προκήρυξη εκλογών.
«Στη Δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα», κατέστησε σαφές η ευρωβουλευτής της ΝΔ, «εάν η κυβέρνηση δεν είναι σε θέση να πετύχει εάν αποδεκτό συμβιβασμό με τους πιστωτές τότε μια νέα κυβέρνηση που θα υποστηριχθεί από μια νέα πλειοψηφία από όλες τι φιλοευρωπαϊκές πολιτικές δυνάμεις μπορεί να προκύψει από το υπάρχον κοινοβούλιο».
Σε ερώτημα σχετικά με την στάση που θα κρατήσει η ΝΔ, όταν η συγκυβέρνηση φέρει τη συμφωνία στη Βουλή, απαντησε πως «η Νέα Δημοκρατία είναι αποφασισμένη να εγγυηθεί το μέλλον της Ελλάδας στην καρδιά της ΕΕ.
Είμαστε υποχρεωμένοι να γίνουμε ο θεματοφύλακας των θυσιών των πολιτών για την παραμονή στο ενιαίο νόμισμα.
Δεν έχουμε καμία δυνατότητα να πούμε όχι σε έναν συμβιβασμό», υποδηλώνοντας ότι η συμφωνία αυτή θα λάβει τη στήριξη της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης