Τελευταία Νέα
Πολιτική

Deutsche Welle: Κοινή επιθυμία να υπάρξει αμοιβαία αποδεκτή συμφωνία για την Ελλάδα έως τα μέσα Ιουνίου

Deutsche Welle: Κοινή επιθυμία να υπάρξει αμοιβαία αποδεκτή συμφωνία για την Ελλάδα έως τα μέσα Ιουνίου
Ή το αργότερο έως το Eurogroup της 18ης Ιουνίου
Την θέση ότι είναι κοινή επιθυμία να υπάρξει αμοιβαία αποδεκτή συμφωνία για το ελληνικό ζήτημα έως τα μέσα Ιουνίου ή το αργότερο μέχρι το Εurogroup της 18ης Ιουνίου διατυπώνει με δημοσίευμα της η Deutsche Welle, η οποία επικαλείται  ελληνικές και ευρωπαϊκές πηγές κατόπιν της χθεσινής συνάντησης στις Βρυξέλλες των Τσίπρα, Juncker.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η συνάντηση κατέδειξε θετικές συγκλίσεις για την ελληνική πλευρά σε θέματα όπως τα πρωτογενή πλεονάσματα που θα πρέπει να έχει η Ελλάδα τα επόμενα χρόνια, αλλά και σε άλλα ζητήματα.
Ωστόσο, καταγράφηκαν και θέσεις οι οποίες θεωρούνται από την Αθήνα εντελώς αρνητικές και έχουν να κάνουν με το ΦΠΑ, ενώ ζητείται επίσης εξοικονόμηση πόρων στο συνταξιοδοτικό.
Πάντως, παρά τις διαφωνίες, χθες διευκρινίστηκε ότι δεν υπάρχουν προτάσεις με χαρακτήρα τελεσιγράφου, αλλά όλα θα αποτελέσουν αντικείμενο διαπραγμάτευσης.
Όπως υπογραμμίζεται τόσο ο Juncker όσο και ο Dijsselbloem μίλησαν για «εποικοδομητικές συζητήσεις», οι οποίες θα συνεχιστούν με εντατικούς ρυθμούς τις αμέσως επόμενες μέρες.
Από τις Βρυξέλλες επισημαίνουν ότι ο πρόεδρος Juncker γνωρίζει τώρα λεπτομερώς τις ελληνικές θέσεις που δόθηκαν εγγράφως, αλλά και εξηγήθηκαν και προφορικώς από τον πρωθυπουργό.
Με βάση την ελληνική πρόταση αλλά και την πρόταση των θεσμών, ο Juncker φέρεται ότι θα ετοιμάσει  ένα συνολικό κείμενο για την τελική φάση των διαπραγματεύσεων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης