Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σκουρλέτης (υπ. Εργασίας): Δεν θα υπάρξει συμφωνία που θα προσθέτει νέα βάρη – Το ΚΚΕ να σταθεί στο πλάι μας

Σκουρλέτης (υπ. Εργασίας): Δεν θα υπάρξει συμφωνία που θα προσθέτει νέα βάρη – Το ΚΚΕ να σταθεί στο πλάι μας
Με μεγάλο πόλεμο μεταξύ δύο σχεδίων για την Ευρώπη παρομοίασε τις διαπραγματεύσεις ο κ.Σκουρλέτης
Την άποψη πως δεν πρόκειται να υπάρξει συμφωνία με τους δανειστές, η οποία θα προσθέτει νέα βάρη στην ελληνική κοινωνία εξέφρασε ο υπουργός Εργασίας, Π. Σκουρλέτης.
Σε ομιλία του στη Βουλή ο κ.Σκουρλέτης παρομοίασε τις διαπραγματεύσεις με «μεγάλο πόλεμο μεταξύ δύο σχεδίων για την Ευρώπη».
«Κοντός ψαλμός αλληλούια, ο πόλεμος μεγάλος, δύο σχέδια συγκρούονται για την Ευρώπη, ευθύνη της κυβέρνησης η αμφισβήτηση του φιλελευθερισμού, ευθύνη του καθενός πως πολιτεύεται και ποια στάση κρατάει» τόνισε ο κ.Σκουρλέτης, ο οποίος αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις, έκανε λόγο για «έναν ακήρυχτο πόλεμο που «δεν γίνεται με στρατεύματα στα σύνορα  αλλά με όρους και όλα τα μέσα που διαθέτει ο σύγχρονος καπιταλισμός».
Σε αυτό το πλαίσιο κάλεσε με επικριτική διάθεση, το ΚΚΕ να σταθεί στο πλευρό της κυβέρνησης.
«Εσείς δεν έχετε το δικαίωμα να έχετε τη στάση του παρατηρητή σε αυτό τον πόλεμο.
Ταχθείτε με τις δυνάμεις που υπερασπίζονται τα δικαιώματα του κόσμου της εργασίας», είπε ο κ.Σκουρλέτης απευθυνόμενος στους βουλευτές του ΚΚΕ.
Άμεση ήταν η απάντηση από το Χρήστο Κατσώτη ότι το ΚΚΕ στέκεται ενάντια στη  βαρβαρότητα που η κυβέρνηση θέλει να την εξανθρωπίσει, ενώ και ο Θανάσης Βαρδαλής από το ΚΚΕ, εκτίμησε ότι «έτσι κι αλλιώς η συμφωνία που θα έρθει δε θα πάρει πίσω μέτρα αλλά θα επιφέρει κι άλλα μέτρα στην καμπούρα του ελληνικού λαού».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης