Τελευταία Νέα
Πολιτική

Θεοδωράκης στη FAZ: «Εάν ο Τσίπρας αποτύχει, είμαστε έτοιμοι»

Θεοδωράκης στη FAZ: «Εάν ο Τσίπρας αποτύχει, είμαστε έτοιμοι»
«Η κυβέρνηση αυτή δεν είναι σε θέση να υλοποιήσει τις μεταρρυθμίσεις που χρειάζεται η χώρα. Ακόμα και αν καταλήξουμε σε συμφωνία με τους θεσμούς, πολύ σύντομα η παρούσα κυβέρνηση θα βρεθεί και πάλι σε τροχιά ρήξης με τους εταίρους», εκτιμά ο επικεφαλής του Ποταμιού
Έτοιμος να κυβερνήσει δηλώνει ο Σταύρος Θεοδωράκης, όχι όμως σε μια κυβέρνηση συνασπισμού ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αλλά «αν αποτύχει ο Τσίπρας», σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ).
«Η κυβέρνηση αυτή δεν είναι σε θέση να υλοποιήσει τις μεταρρυθμίσεις που χρειάζεται η χώρα. Ακόμα και αν καταλήξουμε σε συμφωνία με τους θεσμούς, πολύ σύντομα η παρούσα κυβέρνηση θα βρεθεί και πάλι σε τροχιά ρήξης με τους εταίρους», εκτιμά ο επικεφαλής του Ποταμιού.
Σχολιάζοντας το μνημόνιο δήλωσε ότι «αυτό καθαυτό το μνημόνιο δεν επιβάλλει τη λιτότητα, μόνο η μετάφραση του περιεχομένου του.
Οι Έλληνες πολιτικοί απέδωσαν λανθασμένα το μνημόνιο και αντί να προχωρήσουν σε γρήγορες μεταρρυθμίσεις, προτίμησαν την επιβολή περαιτέρω μέτρων λιτότητας.
Βέβαια, έχει και η Ευρώπη την ευθύνη της. Η τρόικα άσκησε υπερβολική πίεση για μερικά εκατομμύρια που έλειπαν από τον προϋπολογισμό, αλλά όχι την ίδια πίεση για το κτηματολόγιο ή για το φορολογικό».
Επίσης δήλωσε έτοιμος να αναλάβει τη διακυβέρνηση του τόπου λέγοντας ότι «εάν ο Τσίπρας αποτύχει, είμαστε έτοιμοι. Έχουμε ομάδα διαπραγμάτευσης που αποτελείται από σημαντικούς ανθρώπους σε Ελλάδα και εξωτερικό. Θα τα καταφέρουμε!».
Επανέλαβε, ωστόσο, ότι «θα βοηθήσει αν ο ΣΥΡΙΖΑ προτείνει κάτι καλό για τη χώρα, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα δεχόταν να γίνει μέρος αυτής της κυβέρνησης συνασπισμού».
Να σημειωθεί ότι η γερμανική εφημερίδα πλέκει το εγκώμιο του Σταύρου Θεοδωράκη χαρακτηρίζοντας τον «ελπίδα ανανέωσης της ελληνικής πολιτικής σκηνής» που «αντιτίθεται στην ισχύουσα για πολλούς άποψη ότι οι Ευρωπαίοι είχαν ως μοναδική επιλογή είτε την επιλογή Τσίπρα, είτε το χάος».
Επιπλέον κατά την FAZ «προσφέρει ρεαλιστικές προτάσεις» και «παρόλο που το Ποτάμι ιδρύθηκε επί ημερών πρωθυπουργίας Σαμαρά, δεν χαρίζεται ούτε στον αριστερό Τσίπρα, όσον αφορά την κριτική».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης