Τελευταία Νέα
Πολιτική

Υπέρ της στάσης πληρωμών προς τους δανειστές ο Βαρουφάκης

Υπέρ της στάσης πληρωμών προς τους δανειστές ο Βαρουφάκης
Ο υπουργός Οικονομικών στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων του ΣΥΡΙΖΑ ενημέρωσε τους βουλευτές στον απόηχο της πενταμερούς σύσκεψης στο Βερολίνο και του ελληνικού προσχεδίου συμφωνίας
Για την πορεία των διαπραγματεύσεων με τους δανειστές ενημέρωσε ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, μια μέρα αφότου η κυβέρνηση έστειλε προσχέδιο συμφωνίας με τις προτάσεις της και μετά την πενταμερή σύσκεψη στο Βερολίνο μεταξύ Merkel, Lagarde, Juncker, Draghi και Hollande.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο υπουργός παρουσίασε βασικά σημεία της ελληνικής πρότασης και σε αίτημα των βουλευτών να δουν το κείμενο φέρεται ότι τους απάντησε ότι αυτό δεν γίνεται γιατί η διαπραγμάτευση βρίσκεται ακόμη σε πλήρη εξέλιξη.
Κατά τις ίδιες πληροφορίες υπήρξαν κάποιες αντιδράσεις και μερικοί βουλευτές φέρονται να ζήτησαν ξεχωριστή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας για να ενημερωθούν αναλυτικά.
Εκείνο όμως που προκαλεί μεγαλύτερη εντύπωση είναι ότι σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο υπουργός εξέφρασε την προσωπική του άποψη ότι δεν πρέπει να πληρωθεί άλλη δόση προς τους δανειστές -συμπεριλαμβανομένης αυτής της 5ης Ιουνίου προς το ΔΝΤ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης