Τελευταία Νέα
Πολιτική

Gabriel (αντικαγκελάριος Γερμανίας): Γιγαντιαίες οι συνέπειες για την Ευρώπη από μια ελληνική χρεοκοπία

tags :
Gabriel (αντικαγκελάριος Γερμανίας): Γιγαντιαίες οι συνέπειες για την Ευρώπη από μια ελληνική χρεοκοπία
Ελπίζω η Ελλάδα να αποδεχθεί τις προσπάθειες της Merkel για μια συμφωνία υπογράμμισε ο Gabriel
Την εκτίμηση πως οι συνέπειες μιας χρεοκοπίας της Ελλάδας θα ήταν γιγαντιαίες για την Ευρώπη διατύπωσε ο αντικαγκελάριος και υπουργός Οικονομίας της Γερμανίας, Sigmar Gabriel.
Όπως μεταδίδει το Reuters, ο Gabriel εξέφρασε την ελπίδα πως η ελληνική κυβέρνηση θα αποδεχθεί τις προσπάθειες που καταβάλλει η καγκελάριος της Γερμανίας, Angela Merkel και οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι για την επίτευξη συμφωνίας.
Πρόκειται για τη δεύτερη παρέμβαση του αντικαγκελάριου της Γερμανίας για το ελληνικό ζήτημα μέσα σε λίγες ώρες, καθώς χθες ο Gabriel είχε υποστηρίξει ότι «όλες οι προτάσεις είναι τώρα στο τραπέζι για το τι θα πρέπει να γίνει ώστε να επιλυθεί το πρόβλημα».
«Μπορούμε μόνο να ελπίζουμε ότι αυτοί που έχουν την πολιτική ευθύνη, επίσης και όσοι έχουν την ευθύνη στην Ελλάδα, θα αξιοποιήσουν αυτό το λίγο χρόνο που έχει απομείνει για να φτάσουμε σε αποφάσεις» υπογράμμισε ο Gabriel, τονίζοντας ότι η Ελλάδα θα πρέπει να είναι ανοιχτή για να συμβιβαστεί και να βοηθήσει να επιλυθεί η κρίση χρέους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης