Τελευταία Νέα
Πολιτική

Δρίτσας: Κατηγορηματικά αντίθετοι στο ξεπούλημα – Οι πιέσεις είναι προφανείς

Δρίτσας: Κατηγορηματικά αντίθετοι στο ξεπούλημα – Οι πιέσεις είναι προφανείς
Υπάρχουν σοβαρά και επείγοντας ζητήματα, που πρέπει να επιλυθούν
«Είμαστε κατηγορηματικά αντίθετοι με τα ξεπουλήματα», δήλωσε σήμερα, από την τηλεόραση του Mega, ο αναπληρωτής υπουργός ναυτιλίας & Αιγαίου, κ. Θοδωρής Δρίτσας, ερωτηθείς σχετικά με την αξιοποίηση των λιμανιών.
Ειδικότερα, τόνισε πως η ελληνική κυβέρνηση είναι κατά των ιδιωτικοποιήσεων, και από στρατηγική άποψη, προσθέτοντας, ωστόσο, παράλληλα πως υπάρχουν σοβαρά και επείγοντας ζητήματα, που πρέπει να επιλυθούν.
«Πρέπει να τρέξουμε για μία νέα σύμβαση παραχώρησης του ελληνικού Δημοσίου προς τον ΟΛΠ, που θα κατοχυρώνει και θα οριοθετεί πλήρως την ταυτότητα του λιμανιού», υπογράμμισε, συγκεκριμένα, ως προς το λιμάνι του Πειραιά, κατηγορώντας τις προηγούμενες κυβερνήσεις, πως καθυστέρησαν να προβούν σε συγκεκριμένες κινήσεις, που θα εναρμόνιζε την ελληνική με την κοινοτική νομοθεσία.
«Η κυβερνητική θέση είναι συγκεκριμένη, δεν μπορεί να υπάρχει οποιαδήποτε συζήτηση, αν το λιμάνι δεν αποκτήσει την οριοθετημένη, θεσμοθετημένη και νομοθετημένη ταυτότητά του», κατέστησε σαφές ο υπουργός, προσθέτοντας πως πρόκειται για μία εν εξελίξει διαδικασία.
Ο κ. Δρίτσας υπογράμμισε, ερωτηθείς σχετικά, ότι οι πιέσεις που ασκούνται από το εξωτερικό στην ελληνική κυβέρνηση «είναι προφανείς».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης