Τελευταία Νέα
Πολιτική

Handelsblatt: Το ελληνικό δράμα στην τελευταία φάση του – Συμβιβαστικό πακέτο προτείνουν οι δανειστές

tags :
Handelsblatt: Το ελληνικό δράμα στην τελευταία φάση του – Συμβιβαστικό πακέτο προτείνουν οι δανειστές
Δεν υπάρχει ακόμα συμφωνία με την ελληνική κυβέρνηση αναφέρει το δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας
Την θέση ότι το ελληνικό δράμα μπαίνει στην τελευταία φάση του διατυπώνει σε σημερινό δημοσίευμα της η γερμανική εφημερίδα Handelsblatt.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, «την Παρασκευή η Αθήνα πρέπει να πληρώσει μια δόση ύψους 300 εκατομμυρίων.
Οι διεθνείς πιστωτές προτείνουν στην ελληνική κυβέρνηση ένα πιθανό συμβιβαστικό πακέτο, όμως ακόμη δεν υπάρχει συμφωνία».
Την ίδια στιγμή, πολλές γερμανικές εφημερίδες, όπως η Die Welt και η Die Zeit υπογραμμίζουν πως η χθεσινή πενταμερής των Merkel, Hollande, Juncker, Draghi και Lagarde  στο Βερολίνο είναι μια «τελευταία προσφορά για την Ελλάδα», με την Die Welt να υπογραμμίζει πως, «η συνάντηση είχε στόχο να γίνει μια τελευταία πρόταση στους Έλληνες, όμως που θα βασίζεται αυστηρά στις βάσεις του τρέχοντος προγράμματος».
Σύμφωνα μάλιστα με τα όσα είπαν πρόσωπα που συμμετέχουν στις διαπραγματεύσεις στη γερμανική εφημερίδα, η Αθήνα κάνει προσπάθειες να πλησιάσει τους πιστωτές της.
Βάσει των πληροφοριών αυτών, ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας άφησε να εννοηθεί ότι είναι έτοιμος να συζητήσει για την αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης και μείωση των συντάξεων.
«Όμως προς το παρόν δεν υπάρχει συγκεκριμένη πρόταση» επισημαίνει η Die Welt.
Από την πλευρά της η Suddeutsche Zeitung αναφέρει ότι πολλοί εκτιμούν πως η συζήτηση αυτή των πέντε αξιωματούχων στο Βερολίνο, η οποία διήρκησε περίπου τρεις ώρες, είναι το πρελούδιο μιας απόφασης για το μέλλον της Ελλάδας στην ευρωζώνη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης