Τελευταία Νέα
Πολιτική

Βαρουφάκης (ΥΠΟΙΚ) : Βλέπω συμφωνία - Δεν είναι της παρούσης το θέμα Παναρίτη

Βαρουφάκης (ΥΠΟΙΚ) : Βλέπω συμφωνία - Δεν είναι της παρούσης το θέμα Παναρίτη
Στο Μαξίμου ο ΥΠΟΙΚ, Γ. Βαρουφάκης
(upd2) Την αισιοδοξία του ότι θα κλείσει σύντομα η συμφωνία, εξέφρασε σε δηλώσεις του εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου ο υπουργός Οικονομικών, Γ. Βαρουφάκης.
Μάλιστα, ο κ. Βαρουφάκης ερωτηθείς για τις αντιδράσεις που προκάλεσε η επιλογή του να τοποθετηθεί η Έλενα Παναρίτη ως εκπρόσωπος της Ελλάδας στο ΔΝΤ, αρκέστηκε να πει ότι «υπάρχουν σοβαρότερα πράγματα για την κυβέρνηση τώρα».
Την ίδια ώρα, το Μέγαρο Μαξίμου δεν επιβεβαιώνει τις πληροφορίες που έκαναν λόγο για κείμενο συμφωνίας, το οποίο έχουν αποστείλει οι θεσμοί στην ελληνική κυβέρνηση, αλλά ούτε και το διέψευδε.
Γεγονός είναι πάντως ότι τελευταίο 48ωρο έχουν ενταθεί οι διεργασίες ανάμεσα στα τεχνικά κλιμάκια με συνεχιζόμενα θεματικά τραπέζια, προκειμένου να κλείσουν ένα-ένα τα ζητήματα, καθώς η ελληνική κυβέρνηση επιθυμεί το αργότερο αύριο, Δευτέρα 1 Ιουνίου, να υπάρξει κείμενο βάσης για να πραγματοποιηθεί την Τρίτη Eurogroup.
Κομβικό σημείο η προγραμματισμένη συνεδρίαση της ΕΚΤ, οι αποφάσεις της οποίας θα κρίνουν το ζήτημα της ρευστότητας και της τραπεζική σταθερότητας.
Σε κάθε περίπτωση, η κυβέρνηση διαμηνύει πως θα κάνει ότι μπορεί για να καταβάλλει και την επόμενη δόση στο ΔΝΤ, καθώς δεν επιθυμεί περαιτέρω δημιουργία κλίματος χρηματοπιστωτικής αποσταθεροποίησης.

Νωρίτερα το bankingnews έγραφε:

Σε εξέλιξη εξακολουθεί να βρίσκεται αυτή την ώρα η συνάντηση του υπουργού Οικονομικών, Γ. Βαρουφάκη, με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα.
Στο τραπέζι της συζήτησης αναμένεται να τεθεί για άλλη μια φορά η πορεία της διαπραγμάτευσης με τους δανειστές, τα αγκάθια που υπάρχουν στο δρόμο για να κλείσει η συμφωνία, το θέμα της ρευστότητας, ενώ προσδοκάται ότι θα συζητηθεί και η τηλεδιάσκεψη που είχε νωρίτερα ο κ. Τσίπρας με την Γερμανίδα καγκελάριο A. Merkel και τον γάλλο πρόεδρο, F. Hollande.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι θα συζητηθεί και το θέμα της τοποθέτησης της Ε. Παναρίτη  ως εκπροσώπου της Ελλάδας  στο ΔΝΤ, κάτι που έχει προκαλέσει θύελλα πολιτικών αντιδράσεων.

(Πρώτη ενημέρωση 21:22, Κυριακή 31 Μαίου 2015)
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης