Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σταθάκης (υπ. Οικονομίας): Αντικείμενο διαπραγμάτευσης οι εν εξελίξει ιδιωτικοποιήσεις – Ζητούμενο οι καλύτεροι όροι

Σταθάκης (υπ. Οικονομίας): Αντικείμενο διαπραγμάτευσης οι εν εξελίξει ιδιωτικοποιήσεις – Ζητούμενο οι καλύτεροι όροι
Δηλώσεις του υπουργού Οικονομίας, Υποδομών, Τουρισμού και Ναυτιλίας, Γ. Σταθάκη
Αντικείμενο διαπραγμάτευσης της κυβέρνησης αποτελεί το θέμα των εν εξελίξει ιδιωτικοποιήσεων, καθώς επιδιώκει να υπάρξουν σημαντικές αλλαγές σε όρους που μπορούν να διασφαλίσουν το δημόσιο συμφέρον, σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομίας, Υποδομών, Τουρισμού και Ναυτιλίας, Γ. Σταθάκη.
‘Όπως ανέφερε ο  υπουργός από  τα Χανιά, όπου συναντήθηκε στο αεροδρόμιο της πόλης με τη διοίκηση και το προσωπικό του αερολιμένα, «η κυβέρνηση κληρονόμησε δυο εν εξελίξει ιδιωτικοποιήσεις, των αεροδρομίων και του λιμανιού του Πειραιά. Έχει ανοίξει έναν κύκλο διαπραγματεύσεων, αφορά φυσικά και τις διαπραγματεύσεις που γίνονται με τους εταίρους, διότι είναι καθοριστικό σημείο που αφορά τα δημόσια οικονομικά του 2015, άρα αποτελεί και αντικείμενο των διαπραγματεύσεων στις Βρυξέλλες και ταυτόχρονα έχει ανοίξει ένα διάλογο προκειμένου στους τρέχοντες διαγωνισμούς να υπάρξουν σημαντικές αλλαγές σε όρους που μπορούν να διασφαλίσουν το δημόσιο συμφέρον.
Αυτό κάνει η κυβέρνηση, το κάνει συστηματικά και μεθοδικά και όταν ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις και στα δύο επίπεδα θα έχουμε μια σαφή εικόνα για το τελικό αποτέλεσμα».
Σημειώνεται ότι το θέμα της ιδιωτικοποίησης των περιφερειακών αεροδρομίων, μεταξύ των οποίων και το «Ιωάννης Δασκαλογιάννης», συζητήθηκε μεταξύ άλλων, στη συνάντηση με τον πρόεδρο του συλλόγου εργαζομένων στο αεροδρόμιο, Μανώλη Αρμουτάκη, ο οποίος και τόνισε πως οι εργαζόμενοι στα αεροδρόμια έχουν ταχθεί κατά της ιδιωτικοποίησης τους.
Πάντως, ο αερολιμενάρχης Χανίων, Στ. Καστρινάκης, ενημέρωσε τον κ. Σταθάκη για την επιβατική κίνηση του αεροδρομίου και τα προβλήματα που υπάρχουν, κυρίως την έλλειψη επαρκών πιστώσεων για την κάλυψη των λειτουργικών αναγκών, τις οφειλές προς προμηθευτές και την πορεία των έργων επέκτασης του αεροδρομίου.
Για τα προβλήματα αυτά, ο  κ. Σταθάκης ανέφερε πως η σημερινή κυβέρνηση «κληρονόμησε» χρέη 20 εκατομμυρίων ευρώ σε προμηθευτές των ελληνικών αεροδρομίων, σημειώνοντας πως γίνονται προσπάθειες για την επίλυση του εν λόγω θέματος,  ενώ για την άμεση χρηματοδότηση των αεροδρομίων ώστε να δοθούν λύσεις σε τρέχοντα προβλήματα, κυρίως λειτουργικά, δόθηκε την προηγούμενη εβδομάδα το ποσό των 2 εκατομμυρίων ευρώ.
 Σχετικά με την πορεία των έργων επέκτασης του αεροδρομίου Χανίων και στις καθυστερήσεις που παρατηρούνται σε πληρωμές του αναδόχου, σημείωσε ότι «είναι ένα εν εξελίξει έργο που πρέπει να ολοκληρωθεί μέχρι 31 Δεκεμβρίου.
Υπάρχει μια μικρή καθυστέρηση όπως σε πολλά έργα τον τελευταίο μηνά.
Η προσπάθεια μας είναι -και θεωρούμε ότι μόλις επιλυθούν τα προβλήματα άμεσα, προσδοκώντας φυσικά μια συμφωνία με τους εταίρους- να ομαλοποιηθεί πλήρως η κατάσταση.
Σε κάθε περίπτωση έγινε σαφές ότι δεν τίθεται κανένα θέμα ούτε αναβολής ούτε αναστολής των εργασιών».
Στη διάρκεια της επίσκεψής του στο αεροδρόμιο Χανίων, ο υπουργός τόνισε ότι προχωράει άμεσα ο διαγωνισμός για την πρόσληψη 32 ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας, ενώ θα αξιοποιηθεί και το προσωπικό που είχε απομακρυνθεί από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας.
Σημειώνεται ότι ο κ. Σταθάκης, συνοδευόταν από τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Αντώνη Παπαδεράκη, τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Βάγια Βαγιωνάκη και τον γραμματέα του κόμματος στα Χανιά, Ανδρέα Παπανδρέου.
Ο υπουργός ξεναγήθηκε σε χώρους του αεροδρομίου όπου βρίσκονται σε εξέλιξη έργα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης