Τελευταία Νέα
Πολιτική

Στρατούλης: Δεν θα υπογράψουμε νέο μνημόνιο, αυτό θα ήταν χειρότερο από τη χρεοκοπία

Στρατούλης: Δεν θα υπογράψουμε νέο μνημόνιο, αυτό θα ήταν χειρότερο από τη χρεοκοπία
Η χώρα έχει πάρα πολλές δυνατότητες να μείνει όρθια, σημειώνει ο αναπλ. υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων
Η κυβέρνηση δεν θα υπογράψει νέο μνημόνιο, καθώς κάτι τέτοιο θα ήταν χειρότερο ακόμη και από τη χρεοκοπία, τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Δημήτρης Στρατούλης, ενώ υπογράμμισε ότι οι διαπραγματεύσεις στο Brussels Group είναι δύσκολες.
Σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό Real και ερωτηθείς πόσο κοντά είναι η χώρα σε μια συμφωνία, τόνισε ότι αυτό θα εξαρτηθεί από τις παρεμβάσεις του ίδιου του πρωθυπουργού στο ανώτατο δυνατό πολιτικό επίπεδο και από το ίδιο το περιεχόμενο της συμφωνίας.
«Αν υπάρχει διέξοδος, θα υπάρχει μόνον πολιτικά διέξοδος και όχι από τα Brussels Group», σημείωσε και πρόσθεσε ότι «είμαι απόλυτα πεπεισμένος γι’ αυτό από την εικόνα που έχω του τι διαπραγμάτευση γίνεται ακόμα και αυτήν τη στιγμή».
Αν οι πιστωτές επιμείνουν να υπογράψουμε μνημόνιο, κάτι τέτοιο δεν θα γίνει, τόνισε.
«Μνημόνιο δεν υπογράφουμε, η χώρα έχει πάρα πολλές δυνατότητες να μείνει όρθια», ανέφερε χαρακτηριστικά και σημείωσε ότι για να πετύχεις αυτήν τη συμφωνία, «πρέπει να είσαι έτοιμος για τη ρήξη και να δείχνεις την εικόνα για τη ρήξη, με όποιες επιπτώσεις έχει. Κι όχι απλά να το δείχνεις, αλλά να είσαι έτοιμος ως κυβέρνηση να μην "κρεμάσεις" τον ελληνικό λαό».
Παράλληλα, σημείωσε ότι η γραμμή που έχει χαραχτεί στο υπουργικό συμβούλιο είναι η επιδίωξη «με κάθε δυνατό πολιτικό και διπλωματικό τρόπο» μιας συμφωνίας επωφελούς και για την Ελλάδα και την Ευρώπη, η οποία δεν θα ακυρώνει τις βασικές πλευρές των προγραμματικών μας δεσμεύσεων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης