Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τσακαλώτος στον Guardian: Η Ελλάδα χρειάζεται πολιτική παρέμβαση για να μην χρεοκοπήσει

Τσακαλώτος στον Guardian: Η Ελλάδα χρειάζεται πολιτική παρέμβαση για να μην χρεοκοπήσει
Oι δύο πλευρές πλησιάζουν η μία την άλλη, όμως η τελική συμφωνία θα πρέπει να λάβει χώρα μεταξύ πολιτικών προσωπικοτήτων
Την πεποίθηση πως η Ελλάδα χρειάζεται μια ευρωπαϊκή πολιτική παρέμβαση για να αποφύγει τη χρεοκοπία, εξέφρασε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για τις Διεθνείς Οικονομικές Σχέσεις, Ευκλείδης Τσακαλώτος, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας Guardian.
Ο κ. Τσακαλώτος διευκρίνισε πως οι δύο πλευρές πλησιάζουν η μία την άλλη, όμως η τελική συμφωνία θα πρέπει να λάβει χώρα μεταξύ πολιτικών προσωπικοτήτων.
"Οι δύο πλευρές ποτέ δεν θα συγκλίνουν πλήρως, όμως η γενική εντύπωση είναι ότι συγκλίνουν", δήλωσε ο Έλληνας υπουργός στη βρετανική εφημερίδα.
Υπάρχει τώρα μια εύλογη πιθανότητα, η όποια σύγκλιση εξακολουθεί να πρέπει να γίνει μετά το Brussels Group, να γίνει σε ένα υψηλότερο επίπεδο, στο οποίο πολιτικοί θα κληθούν για τη τελική συναλλαγή και θα γεφυρώσουν το κενό", πρόσθεσε, επισημαίνοντας πως "το Brussels Group εργάζεται με κουτάκια, τσεκάροντας τα θέματα, δεν υπάρχει εκεί συναλλαγή".
Ο κ. Τσακαλώτος επέρριψε μέρος της ευθύνης για την έλλειψη προόδου στη σκληρή στάση του ΔΝΤ.
"Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο είναι πολύ, πολύ σκληρό σε όλα τα θέματα και δεν συμμετέχει πραγματικά σε μια συζήτηση", εξήγησε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης