Τελευταία Νέα
Πολιτική

Χρυσόγονος (ΣΥΡΙΖΑ): Οι δανειστές επιθυμούν συμφωνία με υφεσιακά μέτρα – Κλιμακώνουν τις πιέσεις

Χρυσόγονος (ΣΥΡΙΖΑ): Οι δανειστές επιθυμούν συμφωνία με υφεσιακά μέτρα – Κλιμακώνουν τις πιέσεις
Η συμφωνία θα έχει επιτευχθεί έως την ερχόμενη εβδομάδα υπογράμμισε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ
Την θέση ότι οι δανειστές επιθυμούν μια συμφωνία με υφεσιακά μέτρα διατύπωσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κ. Χρυσόγονος, υπογραμμίζοντας πως «οι θεσμοί κλιμακώνουν τις πιέσεις προς την Ελλάδα για να επιτευχθεί συμφωνία».
Σε δηλώσεις του στο Παραπολιτικά Fm ο κ.Χρυσόγονος εκτίμησε, επικαλούμενος και τις δηλώσεις του πρωθυπουργού, ότι παρά την αδιαλλαξία που δείχνουν προς την ελληνική πλευρά οι δανειστές, θα υπάρξει συμφωνία έως την ερχόμενη εβδομάδα.
«Θεωρώ ότι ο πρωθυπουργός ξέρει καλύτερα από όλους μας και επομένως αποδέχομαι αυτό το οποίο λέει ότι βρισκόμαστε στην τελική ευθεία.
Η τελική αυτή ευθεία πρέπει να είναι κατά πάσα πιθανότητα η επόμενη εβδομάδα, ίσως με κάποιες «ευρεσιτεχνίες» ίσως και  μπορούμε να το παρατείνουμε για μερικές μέρες αλλά δεν νομίζω ότι μπορούμε να βγάλουμε τον Ιούνιο με δικά μας μέσα αν δεν πάρουμε νέα δανεικά.
Και το να πάρουμε νέα δανεικά προϋποθέτει και διαδικασίες.
Θα μας ζητήσουν όχι απλώς να συμφωνήσουμε αλλά να τα περάσουμε και με κάποιον τρόπο από το κοινοβούλιο και όχι με πράξη νομοθετικού περιεχομένου και επίσης θα χρειαστεί να το περάσουν και αυτοί από τα δικά τους κοινοβούλια» υποστήριξε ο κ.Χρυσόγονος.
«Από τη στιγμή όμως που ο πρωθυπουργός μας διαβεβαίωσε με κατηγορηματικό τρόπο ότι βρισκόμαστε στην τελική ευθεία για την επίτευξη μιας συμφωνίας η οποία θα έχει θετικό πρόσημο  εγώ πιστεύω τον πρωθυπουργό.
Ο πρωθυπουργός ξέρει καλύτερα από τον καθένα διότι ο πρωθυπουργός έχει την καθοδήγηση και την ευθύνη της διαπραγμάτευσης και προφανώς κάνει και επαφές υψηλού επιπέδου από τις οποίες μπορεί να έχει κάποιες διαβεβαιώσεις που δεν τις ξέρουμε εμείς οι υπόλοιποι.
Άρα εγώ πιστεύω τον πρωθυπουργό ότι πηγαίνουμε προς την επίτευξη μιας συμφωνίας με θετικό πρόσημο και περιμένω να την δω» ανέφερε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.
Ερωτηθείς αν υπάρχει ακόμα η τάση σε κάποιους κύκλους για έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ ο κ. Χρυσόγονος υποστήριξε ότι «ως σκέψη στο πίσω μέρος του μυαλού κάποιων κύκλων της ευρωπαϊκής Δεξιάς προφανώς και υπάρχει».
«Είναι προφανές ότι η Ισπανία είναι μια χώρα μεγαλύτερη, πολύ λιγότερο εκβιάσιμη από την Ελλάδα άρα αν δεν καταφέρουν να ελέγξουν τις πολιτικές εξελίξεις στην Ισπανία και αν ο μη γένοιτο για αυτούς, σχηματιστεί μια κυβέρνηση των Podemos με την Ενωμένη Αριστερά στην Ισπανία αυτή η κυβέρνηση θα ήταν πραγματικός εφιάλτης για τους ιθύνοντες κύκλους και τις κυρίαρχες πολιτικές δυνάμεις στην ΕΕ.
Ίσως και αυτό παίζει κάποιο ρόλο ...άρα η πολιτική σε σχέση με το ελληνικό πρόβλημα πιθανόν να επηρεάζεται και από αυτό σε κάποιο βαθμό» εκτίμησε ο κ.Χρυσόγονος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης