Τελευταία Νέα
Πολιτική

Θεοδωράκης (Το Ποτάμι): Η κυβέρνηση θα φέρει δύσκολη συμφωνία αλλά θα την ψηφίσουμε στη Βουλή

Θεοδωράκης (Το Ποτάμι): Η κυβέρνηση θα φέρει δύσκολη συμφωνία αλλά θα την ψηφίσουμε στη Βουλή
Ο Τσίπρας να αποφασίσει αν θα πορευτεί ως πρωθυπουργός των συνιστωσών ή μιας μεγάλης πλειοψηφίας τόνισε ο κ.Θεοδωράκης
Την άποψη πως η κυβέρνηση θα φέρει μια δύσκολη συμφωνία εξέφρασε ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, υπογραμμίζοντας πάντως πως το Ποτάμι θα την ψηφίσει στη Βουλή.
«Ψηφίζουμε τη συμφωνία αλλά μας χωρίζει ένα χάος με την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ.
Δεν υπάρχει άλλοθι σε αυτά που κάνουν σε υγεία και παιδεία» υποστήριξε ο κ.Θεοδωράκης σε δηλώσεις του στο ΣΚΑΪ.
Ο κ.Θεοδωράκης υποστήριξε ότι «η οικονομία πεθαίνει», τονίζοντας ότι η απραξία και ακινησία έχουν πολύ κόστος για την κοινωνία.
«Όσο περνάει ο καιρός τα μέτρα της συμφωνίας γίνονται δυσμενέστερα γιατί η οικονομία χειροτερεύει» είπε ο επικεφαλής του Ποταμιού, αναφέροντας ότι η καθυστέρηση επίτευξης συμφωνίας «είναι για εσωτερική κατανάλωση για να φτάσουμε στο αμήν να έρθει η συμφωνία το βράδυ στην Βουλή και την επομένη να ψηφιστεί χωρίς να ξέρουμε τι ψηφίζουμε».
Θα έχουμε δύσκολη συμφωνία, θα είχαμε έτσι κι αλλιώς δεν είναι θέμα Τσίπρα...
«Η κυβέρνηση έχω την αίσθηση θα έπαιρνε μια πολύ καλύτερη συμφωνία το Μάρτιο ο χρόνος παίζει πολύ μεγάλο ρόλο στην πολιτική, δείτε τον τουρισμό» παρατήρησε ο κ.Θεοδωράκης, ο οποίος τόνισε ότι ο Τσίπρας απέτυχε να αξιοποιήσει το φιλικό κλίμα που επικρατούσε στην Ευρώπη στο πρώτο διάστημα της διακυβέρνησής του».
«Μείναμε μόνοι μας στην Ευρώπη όχι για τον ΦΠΑ, αλλά για τις μεταρρυθμίσεις, τις αποκρατικοποιήσεις ή την Παιδεία.
Ο Τσίπρας πρέπει να κοιτάξει την κοινωνία όχι το κόμμα του» είπε ο κ.Θεοδωράκης, αναφέροντας πως ο πρωθυπουργός θα πρέπει να αποφασίσει αν θα πορευτεί ως πρωθυπουργός των συνιστωσών ή μιας μεγάλης πλειοψηφίας.
Παράλληλα ο επικεφαλής του Ποταμιού τόνισε ότι ο πρωθυπουργός δεν έχει πει ποτέ ότι Το Ποτάμι είναι η τρόικα εσωτερικού, αλλά ο ίδιος πρόσθεσε με νόημα ότι στη χώρα «υπάρχει η τρόικα της δραχμής».
«Το πρόβλημα στην Ελλάδα είναι η κομματοκρατία.
Το είχαμε επί ΠΑΣΟΚ και ΝΔ και το έχουμε και τώρα με τον ΣΥΡΙΖΑ» είπε ο κ.Θεοδωράκης αναφέροντας πως όταν θες να κυβερνήσεις και το ζητάς δύο χρόνια, δεν νοείται να μην έχεις έτοιμο σχέδιο για τον ΦΠΑ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης