Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ποτάμι: Να κλείσει άμεσα τη συμφωνία ο πρωθυπουργός - Το λόμπι της δραχμής σαμποτάρει τη συμφωνία

Ποτάμι: Να κλείσει άμεσα τη συμφωνία ο πρωθυπουργός - Το λόμπι της δραχμής σαμποτάρει τη συμφωνία
«Υποχρέωση του πρωθυπουργού είναι να κλείσει τώρα τη συμφωνία που θα κρατήσει τη χώρα στην ευρωζώνη», τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση
Να κλείσει άμεσα τη συμφωνία με τους πιστωτές καλεί τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίρπα, το Ποτάμι, το οποίο σε ανακοίνωσή του υπογραμμίζει ότι το λόμπι της δραχμής που έχει πολλούς θιασώτες στην κυβέρνηση, σαμποτάρει τις διαπραγματεύσεις.
Ειδικότερα, στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι «η αύξηση της χρηματοπιστωτικής ασφυξίας και οι ανησυχητικές δηλώσεις για το ενδεχόμενο επιβολής περιορισμών στην κίνηση κεφαλαίων κάνουν επείγον το κλείσιμο της συμφωνίας».
«Ακόμη όμως και τώρα -στο παρά πέντε- το λόμπι της δραχμής που έχει πολλούς θιασώτες στη κυβέρνηση σαμποτάρει τη διαπραγματευτική προσπάθεια της χώρας και δίνει έδαφος στους ακραίους κύκλους της Ε.Ε. που θέλουν την Ελλάδα εκτός ευρώ», σημειώνεται στην ανακοίνωση, στην οποία προστίθεται ότι είναι υποχρέωση του πρωθυπουργού «να κλείσει τώρα τη συμφωνία που θα κρατήσει τη χώρα στην ευρωζώνη και θα δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για ανάπτυξη και κοινωνική ευημερία».
«Η τρόικα της δραχμής πρέπει να ηττηθεί όσο είναι ακόμη καιρός», καταλήγει η ανακοίνωση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης