Τελευταία Νέα
Πολιτική

Χρυσόγονος: Δεν βλέπω συμφωνία στον ορίζοντα – Εξοντωτικά τα αντίποινα της ΕΚΤ αν δεν υπάρξει συμφωνία

Χρυσόγονος: Δεν βλέπω συμφωνία στον ορίζοντα – Εξοντωτικά τα αντίποινα της ΕΚΤ αν δεν υπάρξει συμφωνία
«Η μόνη λύση είναι η αναβάθμιση της λαϊκής εντολής»
Απαισιόδοξες προβλέψεις για το μέλλον της Ελλάδας έκανε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Κώστας Χρυσόγονος, μιλώντας στην τηλεόραση του Star.
Ειδικότερα, ανέφερε ότι δεν βλέπει συμφωνία μεταξύ της Ελλάδας και των δανειστών στον ορίζοντα και προειδοποίησε ότι «αν δεν υπάρξει συμφωνία, τα αντίποινα της ΕΚΤ θα είναι εξοντωτικά».
Ο ίδιος κάλεσε την κυβέρνηση να είναι προετοιμασμένη για αυτά τα «αντίποινα», τονίζοντας συγκεκριμένα πως «αν δεν υπάρξει συμφωνία, ελπίζω να υπάρχει ένα σχέδιο διαχείρισης της επόμενης μέρας».
Την άποψη ότι «η μόνη λύση είναι η αναβάθμιση της λαϊκής εντολής» εξέφρασε στη συνέχεια ο κ. Χρυσόγονος, ο οποίος πρόσθεσε ότι βλέπει στο τέλος να επικρατεί το σχέδιο της Αριστερής Πλατφόρμας.
Και για την προοπτική αυτή εμφανίστηκε να αμφιβάλει, καθώς υπογράμμισε ότι πρόκειται για βραχυπρόθεσμη και όχι μακροπρόθεσμη λύση.
Αναλυτικότερα, έκανε λόγο για «σχέδιο μόνο για την επόμενη και όχι για την μεθεπόμενη ημέρα» και σημείωσε ότι μια αποτυχημένη απόπειρα ρήξης μπορεί να μας οδηγήσει σε χειρότερη κατάσταση, όσον αφορά στη «μνημονιακή υποτέλεια» της χώρας.
Στον αντίποδα, ωστόσο, εμφανίστηκε κατηγορηματικός για την περίπτωση εξόδου από το ευρώ, καθώς όπως υποστήριξε, «μια χώρα δεν μπορεί να έχει εθνικό νόμισμα, χωρίς συναλλαγματικά διαθέσιμα».
Ακόμα και αν η κυβέρνηση βρει τα χρήματα για να πληρώσει το ΔΝΤ στις 5 Ιουνίου, «δεν αρκούν τα λεφτά για να συνεχίσουμε να πληρώνουμε επ' αόριστον», διεμήνυσε ερωτηθείς σχετικά, για να προσθέσει πως «ελπίζω να υπάρχει σχέδιο».
Αν δεν υπάρχει, τότε το ενδεχόμενο ρήξης δεν θα οδηγήσει σε καλά αποτελέσματα για την χώρα», εκφράζοντας, στη συνέχεια, την άποψη ότι θα έπρεπε να γίνει δημοψήφισμα και να αποφασίσει ο λαός για την επόμενη ημέρα, αφού δει τον κατάλογο των απαιτήσεων των δανειστών.
Τέλος, σε ερώτηση της δημοσιογράφου, υποστήριξε ότι η χώρα οδηγήθηκε σε αυτή την κατάσταση, λόγω κυρίως της αδιαλλαξίας των δανειστών, για τους οποίους ανέφερε, ακόμα, ότι γνώριζαν πως υπήρχε ρίσκο πριν τις εκλογές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης