Τελευταία Νέα
Πολιτική

Παπαδημούλης (ΣΥΡΙΖΑ): Δεν θα δεχθούμε εκβιαστική και ταπεινωτική συμφωνία – Απομένει λίγος χρόνος

Παπαδημούλης (ΣΥΡΙΖΑ): Δεν θα δεχθούμε εκβιαστική και ταπεινωτική συμφωνία – Απομένει λίγος χρόνος
Προσδοκώ σε μια συμφωνία βιώσιμη και ρεαλιστική που θα σηματοδοτήσει μια νέα εποχή ανάπτυξης τόνισε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ
Την άποψη ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να δεχθεί μια εκβιαστική και ταπεινωτική συμφωνία εξέφρασε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δ. Παπαδημούλης.
Σε δηλώσεις του στο ραδιοφωνικό σταθμό Στο Κόκκινο ο κ.Παπαδημούλης υποστήριξε ότι η κυβέρνηση επιδιώκει όχι μια ταπεινωτική συμφωνία που «θα βρούμε μπροστά μας σε λίγους μήνες» αλλά μια συμφωνία «που θα είναι βιώσιμη και ρεαλιστική».
Όπως είπε η επίτευξη συμφωνίας είναι αγώνας αντοχής και «όχι κατοστάρι».
«Προσδοκώ σε μια συμφωνία βιώσιμη και ρεαλιστική που θα σηματοδοτήσει μια νέα εποχή ανάπτυξης και όχι σε μια συμφωνία – αδιέξοδο» υπογράμμισε ο κ.Παπαδημούλης.
«Αφενός έχουμε την θηλιά στο λαιμό για να επιτευχθεί μια συμφωνία βιώσιμη και όχι μια συμφωνία ταπεινωτική αφετέρου ο χρόνος ενισχύει τις δυνάμεις (με αφορμή την ενίσχυση των PODEMOS στις δημοτικές εκλογές της Ισπανίας) που αγωνίζονται ενάντια στην λιτότητα και ενάντια στις δυνάμεις που πρόσκεινται στην συντηρητική αντίληψη - πολιτική Σόιμπλε» τόνισε ο κ.Παπαδημούλης, αναφέροντας πως ακόμη και οι δανειστές  έχουν καταλάβει ότι «ο μόνος τρόπος για να υπάρξει συμφωνία είναι συμφωνία με κυβέρνηση Τσίπρα και η κυβέρνηση δεν είναι διατεθειμένη να υπογράψει ταπεινωτική συμφωνία».
Ερωτηθείς για τις διαφορετικές απόψεις που υπάρχουν στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ ο κ.Παπαδημούλης είπε ότι ότι παρ' όλες τις διαφορετικές οπτικές που υπάρχουν στον ΣΥΡΙΖΑ, κυριαρχεί η κοινή λογική και οι ακόμη ισχυρότεροι δεσμοί σύγκλισης.
«Πάνω από όλα για να υπάρξει συμφωνία πρέπει να υπάρξει ρεαλισμός, αναγνωρίζοντας τα λάθη μας και τις αστοχίες μας» είπε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος τάχθηκε υπέρ της ψήφισης της συμφωνίας από το ελληνικό κοινοβούλιο.
«Ο χρόνος που υπάρχει για την επίτευξη συμφωνίας είναι λίγος» τόνισε ο κ. Παπαδημούλης, ο οποίος ωστόσο εξέφρασε την αισιοδοξία του για την επίτευξη βιώσιμης συμφωνίας.
«Πρώτον είμαστε αισιόδοξοι από την στήριξη του κόσμου, δεύτερον για το μέχρι τώρα νομοθετικό μας έργο, τρίτο γιατί και η άλλη μεριά συνειδητοποιεί ότι δεν περνάει το σενάριο της αριστερής παρένθεσης, αλλά τέλος και στο συντηρητικό στρατόπεδο οι φωνές που θέλουν να διασπάσουν τον ΣΥΡΙΖΑ και να οδηγήσουν την Ελλάδα στην ρήξη με την Ε.Ε. είναι η μειοψηφία» ανέφερε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης