Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κουτσούμπας (ΚΚΕ): Η κυβέρνηση ετοιμάζεται να σερβίρει τη νέα αντιλαϊκή συμφωνία μαζί με νέο πακέτο μέτρων

Κουτσούμπας (ΚΚΕ): Η κυβέρνηση ετοιμάζεται να σερβίρει τη νέα αντιλαϊκή συμφωνία μαζί με νέο πακέτο μέτρων
"Το λογαριασμό θα κληθεί να πληρώσει πάλι ο λαός"
«Τέσσερις μήνες μετά τις εκλογές και η νέα κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, ετοιμάζεται να σερβίρει τη νέα αντιλαϊκή συμφωνία με τους δανειστές – εταίρους της, μαζί με το νέο πακέτο μέτρων που θα τη συνοδεύει», ανέφερε ο Γ.Γ. της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας , μιλώντας σε κομματική εκδήλωση στην Καρδίτσα.
Όπως είπε χαρακτηριστικά, «το αν τα νέα μέτρα έρθουν πακέτο ή σε δόσεις είναι αδιάφορο, αφού το λογαριασμό θα κληθεί να πληρώσει πάλι ο λαός».
Ο Γραμματέας του ΚΚΕ σημείωσε ότι «αυτούς τους τέσσερις μήνες η κυβέρνηση υλοποιεί κατά γράμμα τις δεσμεύσεις της στα πλαίσια του ΝΑΤΟ, ενώ αναλαμβάνει και καινούργιες.
Διατηρεί ανέπαφο όλο το αντεργατικό οικοδόμημα που χτίστηκε πάνω στα μνημόνια των προηγούμενων κυβερνήσεων.
Την ίδια στιγμή μεταθέτει τις προεκλογικές της υποσχέσεις – ψίχουλα σε βάθος τετραετίας.
Σε τέσσερα χρόνια «ποιος ζει, ποιος πεθαίνει», λέει και ο λαός μας.
Σε 4 χρόνια ανάκαμψη έλεγαν και οι προηγούμενοι και δείτε πού φτάσαμε!».
Σύμφωνα με τον κ. Κουτσούμπα, η νέα συμφωνία παρουσιάζεται από την κυβέρνηση ως μια αμοιβαία επωφελής συμφωνία, δηλαδή ως μία συμφωνία «που θα ωφελήσει και τους δανειστές και τους δανειζόμενους».
Κι όταν μιλάμε για τους δανειστές, όπως σημείωσε, «μιλάμε για την ΕΕ, την ΕΚΤ και το ΔΝΤ, τις γνωστές καπιταλιστικές ενώσεις.
Κι όταν μιλάμε για δανειζόμενους δεν εννοούμε τους εργάτες, τους αυτοαπασχολούμενους, τους αγρότες, γιατί κανείς από όλους αυτούς δεν ωφελήθηκε από τα δάνεια των προηγούμενων κυβερνήσεων».
Ακόμη, δήλωσε ότι το πιο σημαντικό, «μέσα από αυτή τη συμφωνία, είναι ότι η κυβέρνηση επιδιώκει ένα νέο επενδυτικό πακέτο για την επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας.
Το οποίο, όπως χρόνια συμβαίνει στον καπιταλισμό, φέρνει κέρδη στο κεφάλαιο, ανεργία και φτώχεια στους εργαζόμενους».
Γι' αυτή την ανάπτυξη, όπως σημείωσε ο γραμματέας του ΚΚΕ, το έδαφος έχει στρωθεί και έτσι θα παραμείνει, με μείωση της τιμής της εργατικής δύναμης και ένταση της εκμετάλλευσης των εργαζόμενων.
Γι' αυτό και ο Τσίπρας, όπως είπε ο κ. Κουτσούμπας, «στον ΣΕΒ δεν τόλμησε καν να ψελλίσει προς τους βιομήχανους την προεκλογική του υπόσχεση για επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ».
ο ΚΚΕ είναι το μοναδικό Κόμμα που λέει καθαρά:
Και κατέληξε λέγοντας ότι «στις σημερινές συνθήκες η δράση του ΚΚΕ φωτίζει την αναγκαιότητα και το δρόμο της λαϊκής εξουσίας, του σοσιαλισμού».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης