Τελευταία Νέα
Πολιτική

Λαφαζάνης: Διαπραγματευόμαστε για να μην παραδοθούμε – Θέλουμε συμφωνία συμβατή με το πρόγραμμα μας

Λαφαζάνης: Διαπραγματευόμαστε για να μην παραδοθούμε – Θέλουμε συμφωνία συμβατή με το πρόγραμμα μας
Η Ελλάδα δεν είναι ούτε προτεκτοράτο ούτε μπανανία υπογράμμισε ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης
Την θέση ότι η κυβέρνηση διαπραγματεύεται διότι δεν θέλει να παραδοθεί διατύπωσε ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Π. Λαφαζάνης.
Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Ηλία Κασιδιάρη, ο κ.Λαφαζάνης υπογράμμισε ότι «οι διαπραγματεύσεις που κάνουμε είναι γιατί δεν θέλουμε να παραδοθούμε και θέλουμε μία συμφωνία συμβατή με το πρόγραμμα μας που θα κρατήσει όρθια τη χώρα και το λαό να ξεφύγει από την κρίση».
Όταν ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής τον ρώτησε τι θέση θα τηρήσει σε ένα ενδεχόμενο νέο μνημόνιο και σε νέα μέτρα «ως εκπρόσωπος της αριστερής πλατφόρμας», ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης δήλωσε πως στη Βουλή εκπροσωπεί την κυβέρνηση «και όχι καμιά πτέρυγά της».
«Η κυβέρνηση «χει συλλογική πολιτική και αυτή εκφράζω αυτή τη στιγμή», υπογράμμισε ο κ.Λαφαζάνης.
Όσον αφορά την έλευση του ρωσικού αγωγού φυσικού αερίου από το ελληνικό έδαφος ο υπουργός εμφανίστηκε αισιόδοξος λέγοντας πως «οι συζητήσεις είναι σε πολύ προχωρημένο στάδιο με τη ρωσική πλευρά και θα μπορούσα να πω ότι είναι στην τελική ευθεία».
«Ο αγωγός θα συμβάλει ώστε η Ελλάδα να αναχθεί σε ενεργειακό κόμβο, σε πλουραλιστικό ενεργειακό κόμβο, θα επιφέρει πολλαπλά οφέλη με φθηνές τιμές στο φυσικό αέριο και δημοσιονομικά οφέλη.
Είναι εθνικά επωφελής και για το δημόσιο και για το λαϊκό συμφέρον» τόνισε ο κ.Λαφαζάνης.
Σχολιάζοντας την κριτική του κ.Κασιδιάρη περί υπερατλαντικών αντιδράσεων για τον αγωγό, ο κ. Λαφαζάνης δήλωσε ότι «κανείς δεν τράβηξε το αυτί τη ελληνικής κυβέρνησης και η κυβέρνηση δε δέχεται από κανέναν να της τραβήξει το αυτί.
Αφού αναφέρθηκε στις επαφές που έκανε ο πρωθυπουργός αλλά και ο ίδιος με τη ρωσική πλευρά ,«χωρίς να ρωτήσουμε τους υπερατλαντικούς συμμάχους μας», κατέληξε λέγοντας ότι «αυτοί εκφράζουν τα δικά τους συμφέροντα και προτεραιότητες εμείς υπηρετούμε το εθνικό μας συμφέρον.
«Η Ελλάδα δεν είναι ούτε προτεκτοράτο ούτε μπανανία και ακολουθεί ανεξάρτητη πολιτική διεθνών και ενεργειακών θέσεων» κατέληξε ο κ.Λαφαζάνης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης