Τελευταία Νέα
Πολιτική

Χουντής (αναπ. ΥΠΕΞ): Είμαστε κοντά σε συμφωνία – Δεν υπάρχει χρόνος για περισσότερη καθυστέρηση

Χουντής (αναπ. ΥΠΕΞ): Είμαστε κοντά σε συμφωνία – Δεν υπάρχει χρόνος για περισσότερη καθυστέρηση
Merkel και Hollande εξέφρασαν τη βούληση τους να βοηθήσουν για να επιτευχθεί συμφωνία τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών
Την εκτίμηση ότι η κυβέρνηση είναι κοντά σε συμφωνία με τους δανειστές – εταίρους διατύπωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Χουντής.
Σε δηλώσεις του ο κ. Χουντής, ο οποίος μετέχει στην αντιπροσωπεία που συνοδεύει τον πρωθυπουργό, υποστήριξε πως κατά την χθεσινή τριμερή συνάντηση Merkel και Hollande εξέφρασαν στον Αλέξη Τσίπρα τη βούλησή τους να βοηθήσουν για να επιτευχθεί συμφωνία.
«Διαπιστώθηκε ότι δεν υπάρχει χρόνος για περισσότερη καθυστέρηση και τονίστηκε η ανάγκη ό,τι συμφωνηθεί τώρα πρέπει να είναι μια συμφωνία-λύση για το γενικότερο πρόβλημα του χρέους και της ανάπτυξης.
Επειδή έχουν δει πολλά τα μάτια μας, αυτό θα φανεί τις επόμενες ώρες και τις επόμενες ημέρες» υπογράμμισε ο κ.Χουντής, τονίζοντας ότι ο πρωθυπουργός πέρα από τον πρόεδρο της Κομισιόν, Jean Claude Juncker θα συναντηθεί και  με άλλους αρχηγούς κρατών.
Ο κ.Χουντής επανέλαβε τις κόκκινες γραμμές της κυβέρνησης στα εργασιακά και στο ασφαλιστικό, σημειώνοντας ότι οι ευρωπαϊκοί θεσμοί δεν μπορούν να τα ζητούν αυτά, γιατί δεν είναι στην αρμοδιότητά τους να ζητούν από ένα κράτος να του πουν πού θα πάνε οι συντάξεις και οι μισθοί.
«Η παρατυπία και η εξωθεσμική πειθαρχία που έχει γίνει με το Μνημόνιο, με τη συμμετοχή και την παρουσία του ΔΝΤ, είναι εκεί πού βρίσκεται και το αγκάθι» υπογράμμισε ο κ.Χουντής, ο οποίος επεσήμανε ότι οι εταίροι ζητούν συμφωνία που να μετέχει και το ΔΝΤ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης